Anmeldese: Silence

Silence handler om 2 jesuittprester på 1600-tallet, som spilles av Andrew Garfield og Adam Driver, som reiser til Japan hvor katolisme er blitt forbudt. Målet med deres reise er at de skal finne deres mentor, som spilles av Liam Neeson, som har avsverget Gud og de har ikke hørt fra han siden. Vi blir med på deres reise gjennom Japan hvor de opplever at myndighetene forfølger Japanerne som er kristne og dreper de hvis de ikke avsverger gud. Dette gjør de for å renske hele Japan for all vestlig innflytelse. De skilles etter hvert og presten Andrew Garfield spiller, drar til en landsby og lurer på hvorfor Gud er blitt taus når så mange av hans barn lider.

Filmen sin historie har en veldig kristen overtone. De emnene som går igjen om å holde på sin tro uansett hva, er noe som ikke passer for alle. Det kan bli litt mye til tider. Selv om historien har sine svakheter så er filmen vellagd. Dette er en film som regissøren Martin Scorsese har brukt 30 år på å få til å lage. Denne filmen er et lidenskapelig prosjekt og det skinner igjennom hele filmen.

dqecdvn5
Foto/Copyright: SF Studios

Bildene i filmen er utrolige å se på. De har virkelig brukt tid på å finne ut hvor de skal filme, på rekvisittene og kostymene som blir brukt.

Skuespillet er også veldig imponerende. Det blir litt flatt og dialekten deres er ikke helt på topp, de skal være fra Portugal. Det som imponerte meg mest med skuespillet var det som kom fra de japanske skuespillerne. Scorsese har funnet frem noe av det beste skuespillet fra Japan for denne filmen.

 

qinbmyi9
Foto/Copyright: SF Studios

Martin Scorsese har prøvd å lage denne filmen i 30 år. Jeg synes at filmen blir påvirket av dette. Den virker utdatert fra begynnelse til slutt. Filmen sin handling er veldig treg, med en lengde på 2 timer og 40 minutter.

Dette blir nok ikke den suksessen som de tidligere filmene til Scorsese. Og den blir nok ikke den suksessen som Scorsese selv skulle håpet på etter å ha jobbet for å lage filmen og jobbet med den i så lang tid.

Siste podcaster

  • Ripley. Ronja Røverdatter og tøys
    Linnea, Mikael og Selma har Ripleymani, og snakker om tidligere filmatiseringer, før den nyeste Netflix-serien diskuteres. I tillegg får vi høre om den nye Ronja Røverdatter serien som også er på netflix. Er den bedre enn de gode gamle? Til slutt avslutter vi med en voksen kiss - marry - kill. Hvilken Ripley skuespiller er Linnea svakest for? Lytt, hør og nyt.

Anbefalte artikler