– Selvfølgelig blir det sølv!

This content has been archived. It may no longer be relevant

Med en nøktern og jordnær trener som grunnmur, har Brann reist seg opp fra asken og vist at de virkelig har noe i toppen av Norsk fotball å gjøre. 

– Før Rosenborg-Odd hadde jeg troen på sølv til Brann. Men med Odd-seier der så blir det spennende, men, jo det blir sølv! Brann sin statistikk på hjemmebane tilsier at det blir det, sier en entusiastisk Aleksander Losnegård. Han jobber som frilansjournalist for Nettavisen.no og har fulgt Brann tett denne sesongen.

Etter nedrykket i 2014 og Rikard Norling sin avgang i mai 2015 så måtte storklubben starte fra bunnen av. Nå handlet det om å reise en gammel stolthet i norsk fotball og Lars Arne Nilsen ble hentet fra Hødd for å ta over ansvaret i Brann. Losnegård mener at det var et veldig korrekt trekk av Brann.

– Man hentet en fyr som ikke kommer til å si at vi skal ta gullet med de ressursene som var i Brann. Lars Arne Nilsen gjorde det en trener bør gjøre når ting butter litt imot, han prioriterte det defensive. Han lagde en solid grunnmur, fikk inn solide spillere som egentlig hører hjemme i tippeligaen. Det viktigste var at han fikk laget til å spille som han ville. Det har ikke alltid vært pent, det har ikke alltid vært kjempeunderholdende å se på, men det har gitt resultater og det har sakte men sikkert fått entusiasmen tilbake.

Samhold og kollektiv

Brannspiller Jonas Grønner mener at Lars Arne Nilsen har gjort små, enkle grep når det kommer til spillestil. Det som var nøkkelen der var at Lars Arne Nilsen så at Brann slapp inn for mange mål og det han begynte med var å tette igjen bak. Grønner har vært en god bidragsyter i Brann-forsvaret i år og mener at samholdet og et godt kollektiv er de store faktorene for Brann sin suksess.

– Den garderoben som er nå er den beste som har vært her mens jeg har vært her. Når vi er i medgang er det mye lettere å drive en garderobe. Vi har en fin miks av typer nå, både ungt, gammelt og rutinert. Folk bidrar og byr på seg selv, og vi har det morsomt sammen. Når vi i tillegg  vinner, er det ekstra gøy å være med, forklarer Jonas Grønner.

Han var med på nedrykket i 2014 og sier at det er mye som har forandret seg siden det. Bergen er en flott by når det går bra for Brann, men ikke fullt så gøy å være her når det går dårlig. Men nå er det fokus på de siste kampene og ikke minst kampen om sølvet.

– Jeg hadde veldig troen på lørdag, da vi vant. Jeg var sikker på at Rosenborg kom til å slå Odd, men så vant Odd den. Vi har Start borte nå på søndag. Vinner vi den blir det medalje. Før sesongen hadde vi gjerne tatt en 3. plass, men når vi har ligget på 2. plass en periode hadde det vært skuffende med noe annet. Men det viktigste er at vi får medalje og Europa League til neste år, sier Grønner

Bygger sten på sten

Supporterne har stått sterkt bak Brann og har virkelig hjulpet Brann opp på beina igjen. Leder for Bataljonen, Roger Lillebøe-Hansen mener uten tvil at det er kollektivet som har dratt Brann opp i toppen av Tippeligaen igjen. Jobben som har blitt gjort med ressursene som var i klubben da Lars Arne Nilsen kom, har blitt jobbet mye med og utnyttet til det fulle. Dette har Hansen og Bataljonen stor tro på og de har stått bak klubben sin som en fast påle.

– Vi begynte fra bunnen av igjen og begynte å bygge sten for sten. Da Lars Arne tok over i mai i fjor, lå Brann på 26. plass i norsk fotball og nå ligger vi på 2.plass. Det er klart at man har snudd en del steiner og gjort en del ting annerledes og det er helt klart hatt positiv virkning.

Nå er Brann med i toppen av Tippeligaen igjen, og troen på sølv er stor blandt brannsupporterene. At Brann til slutt skal klare å karre til seg sølvet har Hansen stor tro på.

– Selvfølgelig blir det sølv! Neida, men som supporter er det klart at jeg tror vi tar sølv. Faktisk er det helt åpent, men vi skal spille to kamper som på papiret tilsier at vi har all mulighet til å vinne. Da tror jeg at laget mitt vinner og da tar vi sølv, sier Hansen.

Siste podcaster

  • Ole Rolfsrud-spesial!
    Sesongens andre gjest er ingen ringere enn selveste Ole Rolfsrud! Den smilende programlederen og tv-personligheten forteller om studietiden, hans start i karrieren og fotball interessen. Til slutt blir det en spennende quiz mot Offsides egne Primavera. I studio: Kristiane Reigstad, Ole Rolfsrud og Martin Primavera Produsent: Marte Seeberg Ansvarlig redaktor: Sofie Larsen Nesdal Følg oss på Instagram! @offside_srib

Anbefalte artikler