Revitaliserende og råe – Rohey

This content has been archived. It may no longer be relevant

For de av dere som har vært flinke og fulgt med på den ukentlige spillelisteoppdateringen til oss i Trigger, vil dere ha fått med dere den soulaktige, energiske låten Is this all there is fremført av ferske Rohey.  Vi lot oss engasjere av grooven i låten og den absolutt rå vokalen og merket at vi ble virkelig nysgjerrige på denne gruppen. Derfor ble vi veldig glade da de kontaktet oss og inviterte oss til å slå av en liten prat og henge litt med med dem før oppvarmingskonserten de skulle spille for selveste Bernhoft (!!) på USF verftet.

Unni og Marius, de ferskeste medlemmene av Triggerredaksjonen, påtok seg stolte dette oppdraget og møtte gjengen fra Trondheim den varme og solfylte Onsdagsettermiddagen.

Oppnådd mye på kort tid

Det skulle vise seg å være en avslappet og hyggelig gjeng som møtte oss på cafeen utenfor Røkeriet. Rohey består av Ivan Blomqvist på keyboard, Kristian Jacobsen på bass, Henrik Lødøen på trommer og Rohey Taalah, som er gruppas ”lead woman” og som altså deler samme navn. «Jeg fikk vite for en stund tilbake at Rohey faktisk betyr ”sjel” på arabisk, noe jeg synes var ganske snertent i og med at jeg driver med soulmusikk» ler hun.

Gjengen forteller at de synes det er både kult og litt overveldende hvor fort ting har gått for bandet. «Vi har jo bare nettopp startet» forteller Kristian ivrig. Medlemmene har alle nettopp avsluttet studiene på musikkonservatoriet på NTNU i Trondheim, hvor de også møttes. En ren tilfeldighet gjorde at Rohey ble til et band. Rohey forteller at hun en gang helt uforberedt ble utnevnt til å være vert for en jam en sen kveld ute på dokkhuset. «Så da måtte jeg jo finne et band da, hehe» smiler hun. De som stilte opp var gutta; Ivan, Kristian og Henrik. Dette gav mersmak og gruppen startet helt enkelt med å spille standard jazzlåter med sin egen vri.

Den siste tiden har ballen bare rullet og rullet og de har turnert både i Norge og Sverige på blant annet Molde Jazzfestival, Oslo jazzfestival og Trondheim Calling. Onsdagskvelden stod de altså på scenen med Bernhoft.

«Det er veldig, veldig gøy å få være på turne med Bernhoft. Han er jo et knippe av en kar- like bra på scenen som backstage» kan Ivan berette. «Også er han jo vårt store idol!» skyter Kristian inn. «Veldig moro å få spille foran hans publikum og få sjansen til å vise seg frem».

Nylig ble dessuten gruppen signert med Jazzland Recordings etter å ha tatt initiativ til en mailtråd. Dette resulterte i et debutalbum som er ventet på nyåret, noe de alle så klart synes er veldig spennende. Det er opprinnelig svenske Ivan som har skrevet debutsingelen Is this all there is. Han beskriver låten som en groovy, litt nedpå greie med et fungende refreng. Faktisk er den også selvbiografisk. «Men bandet tilfører så klart sin egen flavour», forsikrer han oss. «Hele bandet er med på å forme musikken», utdyper Henrik.

Et fyrverkeri

Senere på kvelden fant vi gjengen igjen på scenen med Rohey som, iført en fargesprakende gul dressjakke, flørtet og strålte foran et nysgjerrig publikum.

Det var en rimelig avslappet gjeng vi møter igjen backstage etter konserten, her bæres det ikke tydelig preg av å være nervøs! «Litt adrenalin er selvsagt bra, men det gjelder å dirigere det riktig» sier gutta profesjonelt. Men de kan fortelle at Bergen leverer!

Rohey måtte etter hvert løpe ut igjen for å være med på en låt med Bernhoft og da måtte vi selvfølgelig ut igjen for å se. Det er tydelig at dama har funnet sitt rette element på scenen. Selvtilliten og gleden hun utstråler der oppe smilende og leende sammen med Bernhoft er umulig å ikke bli grepet av. Morsomt å se en dame som bare noen minutter tidligere hadde sittet fullstendig avslappet i sofaen backstage, nærmest uberørt av det som de fleste ville vært nervøse for, komme opp på scenen og formelig eksplodere som et fyrverkeri. Rohey innrømte for oss backstage at hun hadde en plan B å riste ut av ermet dersom musikkarieren ikke skulle gå som planlagt; hun holder for øyeblikket også på med en grad i pedagogikk. «Men det er ikke sånn at jeg hadde sett på det som noe nederlag altså, liksom noe jeg bare hadde gjort fordi det skar seg- lærreryrket er virkelig noe jeg kunne ha brent for». Hun innrømmer riktignok at det å stå på scenen er noe helt spesielt; «en helt ubeskrivelig følelse, jeg håper dette er noe jeg kan fortsette med».

Det er åpenbart for alle som var på verftet denne kvelden at det er noe hun helt klart gjør rett i!

Albumet A Million Things er ventet tidlig på nyåret 2017.

Sjekk ut Roheys nye låt under:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/285071286″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Anbefalte artikler