Vill Vill Vest : fredagsanbefaling

This content has been archived. It may no longer be relevant

Med 24 konserter fordelt på åtte arenaer rundt omkring i byen, kan man ikke få med seg alt, så lenge man ikke kan være på flere steder samtidig, og det kan man ikke, eller hva? Her et knippe artister jeg mener du bør få med deg, i hvert fall prøve. Andre nevneverdige artister som spiller på fredagen: Bloody Beach, Dårlig Vane, Kjartan Lauritzen, Lumikide etc.. uansett, dette blir fett!!

Howlin` Sun

Sted: Garage

Tid: 21:45

Gutta fra Bergen som stod for ukas låt(!) på spillelisten her i Trigger, har bare kommet med en låt, Jupiter, men ut ifra denne kommer nok konserten til å bli fullpakket av fuzz, trøkk, og god gammel dags rock’n’ roll, altså full pakke. Studioet ristet i hvert fall ganske godt da vi spilte av låten. Med musikalske referanser som The White Stripes og tidlig Black Sabbath, får man låter med tunge og groovy riff, samt en vokal som erstatter tinnitusen dagen derpå. De har rykte på seg å spille noen forrykende live-show, noe som gjør at jeg i hvert fall ikke er i tvil, denne konserten skal vi i Trigger på, og det skal vel du og, ikke sant?

Hvis man digger musikk i denne sjangeren, bør man holde seg på Garage og få med seg Shaman Elephant, som entrer scenen rett etterpå. Da slipper du også å forbrenne alkoholen på vei til et annet sted, score!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/280411893″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

 

Seven Impale

Sted: Hulen

Tid: 21:15

Tungt, groovy, jazzy!!? Her må jeg ta på meg joggeskoene, en halvtime før Howlin` Sun sitt sett går av på Garage, spiller disse gutta på Hulen, shit det blir gøy. I tillegg til tungt, groovy og jazzy, er dette et band som sikkert kan klikke live. Stiftet i 2010, har disse gutta noen år på baken når det kommer til å spille live, og de har spilt både innenlands og utenlands. Sjangeren er progressiv jazzrock, med musikalske referanser som King Crimson og Shining, noe som gjør at Seven Impale kan dekke et bredt spekter på gigs og improvisere. Låtene tar meg med ut på en vandring i et landskap som stadig er under endring, og jeg vet ikke hva som kommer rundt neste sving, noe som gjør at konsertopplevelsen blir så bra at jeg ikke kan forklare det med ord, så du får se for deg selv. Blandingen av kjente jazzelementer, med rock og en dæsj tungt, kan man på mange måter si at man sitter igjen med en følelse av forvirring, HVA SKJEDDE NÅ? HÆ? Og dette er bra, det liker vi, og det liker du, eller hva? Me sjåast der ;)

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/224723311″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

9 grader nord

Sted: Landmark

Tid: 23:30

Som de selv sier, ta opp et kart, finn 9 grader nord for ekvator, hva finner du? Hva sa du? Hva fant du? Sri Lanka? Riktig! Denne gruppen er en frisk pust, eller sørøstlig bris, i Bergensscenen. En blanding av Indisk raga, rytmer fra Sri Lanka, samt jazz og flamenco resulterer i spennende og eksperimenterende musikk som kan få frem magedanstalentet hos de fleste, kanskje ikke hos meg, men men. Fløytespill er et gjennomgående element i sangene, og da smelter jeg, for fløytespill i blanding med rytmisk musikk er jeg svak for. 9 grader nord avslutter kvelden på Landmark, noe som er lovende i seg selv, og det er dekket for en orientalsk aften og kanskje det er curry som står på middagsmenyen på lørdag? Ikke vet jeg. Vi ses der!!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/262463629″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

boy pablo

Sted: Østre

Tid: 20:00

Pablo Escobar tok verden med storm på 80-tallet, men kanskje ikke på grunn av musikk…hehe wops. Nå er det tid for en ny Pablo til å ta verden med storm, nemlig, boy pablo! Vi i Trigger listet han denne uken, og det med god grunn. Han er en ung gutt, med en unik og smoooth voksen stemme. Inspirert av artister som Mac DeMarco og The Beatles, samt av egne chilenske røtter, har han greid å lage en unik sound. boy pablo har et lydbilde som legger til rette for en følelsesladet og stemningsfull konsert, som også legger grunnlag for en videre fin kveld på de forskjellige arenaene i Bergen by denne ville ville fredagen. Det er også verdt å nevne at Østre har fri aldersgrense denne kvelden, noe som er sykt bra insj!! Å inkludere de yngre musikkinteresserte har høy verdi, da dette er fremtidens festival og konsertpublikum, når våre dager er talte, snufs :(

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/269229095″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

 

Dette er de fire artistene jeg ser mest frem til å fredagen, men som sagt så er det sååå mye å velge mellom. Vill Vill Vest har virkelig klart og dekke et vidt spekter av sjangere og artister, og jeg håper så inderlig at dette blir en vellykket festival og vil gjentas inn i evigheten. 

Anbefalte artikler