Humanistisk kannibalisme

This content has been archived. It may no longer be relevant

Vi er her sammen

Carte Blanche, Norges nasjonale kompani for samtidsdans, jobber i disse dager med en nokså utradisjonell forestilling. «The Who of Things» handler om samhold. Samhold på flere plan. Vi er individer i samhold, og vi lever i et eneste stort økosystem av mennesker, dyr, planter og trær. Vi er ville, og vi er fysiske. Koreograf Marcelo Evelin har laget en danseforestilling der han ønsker å fremme samholdet i naturen – og stiller seg kritisk til den egosentriske meg-kulturen som preger så mye av hverdagen vi lever i.

For å belyse dette velger han noe uortodokse metoder. Metaforisk kannibalisme, blant annet. «To trigger the idea of the other within us, and eat each other´s information». Evelin tar i bruk store mengder blod som en metafor for å vise hvordan vi er avhengige av å bruke hverandres kunnskap og egenart for å fungere som mennesker.

Kroppen eksisterer i en masse, og den er vill!

Marcelo Evelin vet å bruke dansen som språk. «The Who of Things» er både en fysisk og psykisk utfordring. Stykket er gjennomgående improvisert dans, men allikevel gjennomtenkt til fingerspissene. Ikke minst er det også duket for honning. Masse honning. 365 liter, for å være nøyaktig. Honning for å illustrere jordens finurlige økosystem og kilden til energi og liv. Honningen skal danses, rulles i og smøres utover – det hele satt i system under Evelins regi.

Humanisme slik du ikke har sett før

Det blir ikke bare-bare å rydde opp etter en forestilling med Carte Blanche i Studio Bergen. Store mengder væske, brutal dans og heftig lysdesign gjør det hele til en intens og rå opplevelse. Er du over middels interessert i dans eller moderne kunst, eller bare er ute etter å se noe annerledes, er dette definitivt et stykke du bør få med deg. Her bys det på humanisme satt i helt ny kontekst.

«The Who of Things» er en del av forestilingen «We Are Here Together» som settes opp i samarbeid med Festspillene i Bergen og spilles fra 26. mai til 4. juni på Studio Bergen scene.

Interessert i mer kulturrelatert radio? Hør på Skumma Kultur under:

Siste podcaster

Anbefalte artikler