Derfor bør du som student forsikre deg

This content has been archived. It may no longer be relevant

En ulykkesforsikring er en forsikring som gir en større utbetaling om du skulle blitt skadd. Selv om sjansen for å bli utsatt for en ulykke som gir varig men er liten, er det fortsatt viktig å være forsikret. Assisterende informasjonsdirektør for If Skadeforsikring, Emma Elisabeth Vennesland, mener studentene må sette forsikringer høyt på prioriteringslisten.

Kunnskapen om forsikring er liten

Det er veldig få studenter som forsikrer seg, og Vennesland sier at de fleste studenter er mer avhengig av at foreldrene ordner slike ting.

– Nei, vi ser jo sånn generelt at kunnskapen om forsikring er veldig liten blant de fleste unge. Ofte er det vel sånn at det er mange av dere som kjenner dere igjen i at det er foreldrene deres som ordner opp i slikt.

Hun mener at det første en student må tenke på når han eller hun flytter til studiestedet, er forsikringer som innbo-, reise- og ulykkesforsikring. Hun forteller videre at det er viktig at unge søker informasjon rundt dette.

– Uhellet kan skje. Selv om vi har veldig gode helse- og trygdeordninger i Norge, så vil man fortsatt få ganske store økonomiske konsekvenser dersom man skulle blitt skadet i en ulykke.

Ansvaret bør ligge på hver enkelt

Nyhetsuka har tidligere hatt besøk av forbrukerøkonom Silje Sandmæl, som etterlyste mer økonomisk kompetansebygging i norske skoler. Der er ikke Vennesland enig.

– Jeg tror nok først og fremst at ansvaret bør ligge hos den enkelte. Forsikring er like viktig som melk, brød og tøy.

Hun forklarer videre at man nesten alltid kommer i en eller annen situasjon der man bør forsikres. Enten man skal på reise, har en sykkel eller kjøper ny data, alt dette må dekkes av en forsikring. Flere forsikringsselskaper har unge i fokus, og blant annet If Skadeforsikring har prøvd å gjøre forsikring lettere for studenter.

– Vi har laget en pakke som inneholder de sakene som vi syns er viktig for studenter. At du har en god innbo-, reise- og ulykkesforsikring. Vi har prøvd å gjøre vårt for å gjøre dette her litt lettere.

Hør hele intervjuet her:

To øl mindre på byen

Er det én ting vi studenter er veldig opptatte av, så er det om ting er dyrt eller ikke. Vennesland forstår dette, men mener vi fortsatt bør sette av penger til forsikring. Det trenger heller ikke å være spesielt dyrt, da de fleste forsikringsselskaper har gunstige pakker for de som skal ha sine første egne forsikringer. De fleste koster ikke mer enn et par øl på byen, så her har kanskje studenter  flest en omprioritering å gjøre?

Konsekvensene kan være store

Vennesland forklarer at konsekvensene kan være store hvis man velger å leve et liv uten forsikring. Hun har hørt om mange forferdelige saker.

– Jeg har sett for eksempel at hvis man reiser utenlands, så tror man gjerne at det er et norsk sikkerhetsnett som skal omfavne deg. Si om du reiser til Thailand og blir skadd i en motorsykkelulykke, og du har reist uten forsikring. Da blir man faktisk overlatt til seg selv.

Hun forklarer videre at det er ofte de pårørende som da må ta de økonomiske påkjenningene, og derfor anbefaler hun alle studenter å forsikre seg.

– Du kan gå inn på internett og søke på startpakker for ungdom, anbefaler hun.

Siste podcaster

  • Nyhetsuka 03.05.2019.
    I denne vekas utgåve av Nyhetsuka får du høyre om at universitetsstyret valde å nedstemme forslaget om bøtelegging av forsinka sensur, dei nyleg offentleggjorte søkartala til UiB for neste skuleår, og debatt om korvidt utveksling burde vere obligatorisk eller ikkje. I studio: Kristin Aakvaag og Stine-Sofie Rivedal.

Anbefalte artikler