VALGET: Høyre

This content has been archived. It may no longer be relevant

Studentradioen i Bergen og Nyhetsuka har i de siste ukene opp mot høstens stortingsvalg hatt en kampanje gående hvor de oppfordrer studenter til å forhåndsstemme. Det er blant studenter og andre i aldersgruppen bestående av stemmeberettigede under tredve år at valgdeltakelsen er lavest.

Tett valg

Erna Solberg er en av flere norske partiledere som har tatt del i denne kampanjen, og Solberg uttaler blant annet følgende:

– Dette kan bli et veldig tett valg. Jeg håper alle stemmer, men aller helst håper jeg dere stemmer på meg.

Hør Høyrelederen oppfordre studentene til å forhåndsstemme her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/09/Solberg-ber-deg-stemme.mp3]

LES OGSÅ: HUSK Å FORHÅNDSSTEMME

Norge i fremtiden

Partileder og statsministerkandidat Erna Solberg har travle dager nå i valginnspurten, men tar seg allikevel tid til å utdype svarene sine i et intervju med Nyhetsuka.

Solberg mener det er utrolig viktig å ha en plan for hvordan man skal ta vare på generasjonsperspektivet.

– Vi har en tendens i Norge til at vi blir mer opptatt av det som skjer her og nå, enn å sørge for Norge for fremtiden, uttaler hun.

For å ta vare på landet i fremtiden mener Solberg at det er viktig å satse på tiltak som fører til mer produktivitet. Hun trekker frem verdensledende universitetsmiljøer, satsing på bedre forskning og utvikling samt måten arbeidslivet er organisert på som områder som kan bidra til å ta bedre vare på fremtiden.

Studentene sutrer ikke

Når hun blir spurt om tanker rundt påstanden om at studenter sutrer svarer partilederen følgende:

– Jeg synes ikke at studentene sutrer. Jeg vet at det kan være tøft særlig med de boligprisene vi har i dag, og de store lånene man sitter med etterpå. Det er også grenser for hvor mye vi kan gi i studentfinansiering- og stipend.

Hun fremhever at den norske studiefinasieringen er veldig målt mot flere andre land.

– Jeg skjønner at det kan være tøft for noen i et vanskelig boligmarked, og derfor er det å bygge flere studentboliger viktig.

Hør flere av Erna Solbergs løsninger i Katrine Hamre Gundersens intervju her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/09/Solberg-intervju-valg-2013.mp3]

Fristen for å forhåndsstemme ved høstens stortingsvalg er fredag 6.september. Ditt nærmeste stemmelokale kan du finne her.

Foto: Høyres pressebilder på Flickr

Anbefalte artikler