Generasjon maybe attending

This content has been archived. It may no longer be relevant

I dag hadde Studentmorgen besøk av Ingrid Nyhus som er prest ved St. Jakob. Hun kom til oss for å snakke om en event som skal holdes i kveld, torsdag 14. april. Generasjonen vår har fått mange kallenavn, og denne gangen er det generasjonen «Maybe attending».

Hør hele intervjuet her:

Forpliktelsesskye

Overskriften “Generasjonen maybe attending” ble laget i samarbeid med gjesten som skal komme på arrangementet i kveld, Paul Otto Brunstad. Han er lærer på NLA, forfatter og skribent på si. Han jobber daglig med studenter og lederskap, og mener å ane et mønster.

“Han mener å se at unge i dag er forpliktelsesskye…” – Ingrid Nyhus

En av tingene som kan være interessant med dette temaet er å se om fenomenet strekker seg ut forbi Facebook-eventer og inn i viktige beslutninger innenfor kjærlighet og arbeid.

Saftige påstander

I introen til Facebook-eventen står det:

“I sin trygghetssøkende og perfeksjonistiske verden er generasjon maybe attending i ferd med å miste sin menneskelighet. Intet mindre.”

Vi valgt å spørre Nyhus om denne påstanden, hvor hun fortalte at dette var ikke hennes personlige påstand, men det skulle være mulig å forsvare dette synet. Et av eksemplene hennes var som følger:

“Jeg tenker at det kan forsvares med at hvis man tenker på at vårt menneskelighet handler om at vi er trofaste, velger og stå for noe og forplikte oss, så kan en nok si noe sånt.” – Ingrid Nyhus

Større og bedre

En av grunnene til at mange trykker “maybe attending” på Facebook, kan være det at man ikke ønsker å knytte seg til en spesifikk dato slik at hvis det kommer et bedre forslag så er det mulig å gå på dette i stedet for. Det var flere i radiostudio som følte seg truffet av dette under sendingen:

“Jeg føler at jeg er i denne generasjonen selv, jeg er jo 29 år da. Så jeg føler meg veldig truffet av disse beskrivelsene. Jeg trykker jo også veldig ofte “maybe attending” og vil som regel vente med å si ja til hvor jeg skal på 17. mai for eksempel, for det kan jo hende det kommer noe bedre”. – Ingrid Nyhus

Andre enden

Det er kanskje lett å trykke maybe på Facebook, men det er ikke alltid like lett å få maybe på eventene hvor du selv inviterer.

“Det er blit en slaks epedemi, når du er i andre enden og er den som inviterer til noe og alle andre sier “kanskje, skal se hva som dukker opp”. Det er jo en skade på en måte…” – Ingrid Nyhus

Vi kunne alle relatere til dette, men det var også mulig å se hvorfor flere ikke trykker “skal gå”,

“Jeg ser for meg, at i “gamledager” så fikk man kanskje é bursdagsinvitasjon i måneden, men i dag får man gjerne 10 invitasjoner til forskjellige konserter og så videre. Da er man jo på en måte eksponert for utrolig mye ting som skjer, og at man ikke kan forplikte seg til alt sier jo seg selv…”- Ingrid Nyhus

1,3K maybe attending

Det er plass til 100 stk. på St. Jakob og akkurat nå er det 233 som har trykket at de skal være med på arrangementet “Generasjon maybe attending”. Det er hele 1 300 som har trykket på “maybe attending”.

Paul Otto Brunstad mener at generasjon maybe attending har minst én negativ bakside: Ved å hele tiden sikre seg, mister man seg selv.

Hvis du har sterke meninger om dette eller bare er interessert i hvor denne samtalen kommer til å ta veien – stikk innom St. Jakob torsdag 14. mars kl 19.00.

Anbefalte artikler