This content has been archived. It may no longer be relevant
I serien Bonussporet gir vi i nettredaksjonen deg den ekstra bonusen av informasjon du ikke får servert gjennom de ukentlige radiosendingene. Denne gang er det fokus på programmet Kroppslig, som nå er tilbake på luften med nye stemmer.
Radiostemmen
– Studentradioen sendte rundt en mail og lurte på om det var noen i MSO, Medisinernes seksualopplysning, som hadde lyst til å starte opp igjen programmet, forteller programleder Gina Dufseth Vangen.
– Jeg og Nina (Julia Urnes, journ. anm.) møttes på en fest og tenkte at “Fy søren så fett, det må vi jo bare få til!”.
Med seg på de timeslange ukentlige sendingene har de Krister Stokke. Han mener Gina er den av trioen som virkelig har radiostemmen.
– Jeg synes jeg er sykt klein i stemmen, men takk, ler programlederen.
– Det var faktisk jeg og Nina som bestemte at du skulle være programleder, og det er fordi du har radiostemme, understreker Krister.
Mer fakta om temaene
Som medisinstudenter på første- og andreåret av studiet, og medlemmer av Medisinernes seksualopplysning, mener de tre at de er godt rustet til å lede et program som Kroppslig, hvor fysiske, psykiske og sosiale dimensjoner ved hvordan det er å være menneske i en kropp skal belyses. Som Gina sier:
– Vi kan kanskje komme med litt mer fakta enn noen som ikke har hatt om temaene før. Dessuten er hele opplegget morsomt – at vi får lov til å snakke masse temaer vi synes er spennende, og som kanskje ikke andre tør å snakke like mye om.
Hun mener også at det er litt av poenget med programmet.
– Det er litt av cluet, at vi skal fjerne tabuet som ligger over mange av temaene vi snakker om. Da er det gøy å opplyse!
– Og vi lærer jo masse!, bryter Nina Julia inn.
– Man får også mye formidlingserfaring, sier Krister. – Det er ikke en ulempe med tanke på vårt fremtidige yrke.
Trioen mener selv det ikke er noe de ikke kan snakke om på luften. Så lenge det handler om et kroppslig tema er det ikke noe problem, og som Gina sier, hender det ofte at de bidrar med personlige historier:
– Vi prøver å være så åpne som mulig…
– … uten å bli for grafiske, fullfører de to andre.
Vil ikke si noe feil
Temaene er planlagt for lang tid fremover, for Kroppslig-gjengen har mye de ønsker å snakke om. Lesing og andre forberedelser frem mot innspilling er ofte en større jobb enn det som gjøres i studio.
– Research tar mye tid, forteller Nina Julia.
– Det kan ta en del tid å få de harde faktaene på plass, men vi vil jo ikke si noe feil når vi kommer fra Medisinernes seksualopplysning, understrekes det fra Gina.
I fremtiden kan man som lytter glede seg til sendinger om blant annet analsex, illegale substanser, kroppsbilde og en hel haug med andre spennende temaer som Nina Julia kan ramse opp fra en idésamling på mobilen.
Sex på gaten
Spalten “Sex på gaten” er et kort enquête-innslag hvor studenter blir stilt spørsmål relatert til temaet for sendingen. Dette innslaget har fått være med videre fra tidligere utgaver av Kroppslig. Gruppen forklarer at det ikke alltid er like lett å få studentene i tale:
– Folk synes det er så kleint!, sier Gina. – Vi har jo litt personlige temaer. Så mange svarer “Jaja, jeg kan godt være med, jeg”, frem til vi sier at temaet er orgasmer, da blir det “Nei, glem det”.
Krister stemmer i:
– Orgasme og onani, det er ikke noe folk har lyst til å uttale seg om på radio. Det blir litt bordhopping.
Da nakenhet var temaet var det derimot lettere å få noen til å svare. Hør spalten under:
Kroppslig understreker at det bare er å ta kontakt om man har forslag til temaer eller har spørsmål man ønsker svar på.
– Vi kommer ikke til å rope navnet ditt ut på luften, passer programlederen på å si. – Vi vil veldig gjerne besvare det folk lurer på, det er jo programmet vårt.
Du kan ta kontakt med Kroppslig via Facebook-siden deres.
Siste podcaster