Batman v Superman v Kritikerne

This content has been archived. It may no longer be relevant

Innlands har DCs storfilm Batman v Superman: Dawn of Justice fått god kritikk med terningkast 5 av både VG, Dagbladet og P3. I utlandet er ikke responsen vært fult så bra. Her blir den slaktet både av publikum og kritikere. Kan dette bety slutten for DCs filmunivers?

Rotten Tomatoes har den en kritikerscore på 30 %. Den har også blant annet blitt latterliggjort av Times filmanmelder Kate Muir med dette sitatet:

”Denne superheltfilmen regissert av Zack Snyder smelter inn i en elektrisk suppe av CGI.”

Ifølge Variety trenger filmen å tjene inn over 800 millioner dollar får å få igjen på deres investering.  Dette er et mål som virker høyst usannsynlig basert på den dårlige mottakelsen den har fått. DC må derfor muligens skrape mange av deres fremtidige planlagte superhelt-filmer som 2017s Justice League og 2018s The Flash. Denne tilstanden som DC har havnet opp i, kan i stor grad sammenliknes med situasjonen Sony var i med deres en gang store investering The Amazing Spiderman 2. Filmen skulle være et utgangspunkt for et filmunivers hvor de etter hvert skulle introdusere superskurk-gruppen ”The Sinister Six”.  Alt dette måtte de eventuelt skrape på grunn av filmens dårlig mottakelse, selv om den tjente over 700 millioner dollar.

Andrew Garfield som Spider-Man i The Amazing Spider-Man 2 (Foto: Norsk Filmdistribusjon)
Andrew Garfield som Spider-Man i The Amazing Spider-Man 2. (Foto: Norsk Filmdistribusjon)

La oss håpe at Batman vs Superman: Dawn of Justice ikke faller for samme skjebne. Dette er ikke bare med tanke på at vi ikke får se flere DC filmer, men også med tanke på hvor lei seg Ben Afflek blir hvis han ikke får spille Batman igjen.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=cwXfv25xJUw]

Siste podcaster

  • Ripley. Ronja Røverdatter og tøys
    Linnea, Mikael og Selma har Ripleymani, og snakker om tidligere filmatiseringer, før den nyeste Netflix-serien diskuteres. I tillegg får vi høre om den nye Ronja Røverdatter serien som også er på netflix. Er den bedre enn de gode gamle? Til slutt avslutter vi med en voksen kiss - marry - kill. Hvilken Ripley skuespiller er Linnea svakest for? Lytt, hør og nyt.

Anbefalte artikler