Anmeldelse av Paranormal Activity: The Ghost Dimension

This content has been archived. It may no longer be relevant

I Paranormal Activity: The Ghost Dimension møter vi igjen en familie gjennom deres håndholdte kamera. De kommer over et gammelt kamera som er ganske spesielt ettersom de kan se ånder gjennom det. Filmen utvikler seg til at familien må beskytte sin lille datter fra en ond ånd med en utspekulert plan.

Hele handlingen foregår gjennom et håndholdt kamera som til tider blir brukt til overvåking over deres lille datter. De legger deretter til de gjentakende trekkene som vi ser i alle de andre filmene, hvor filmen blir dermed veldig forutsigbar. Regissøren velger å bruke en standard “jump scare”-oppskrift der man etter bare 15 minutter skjønner hvor de planlegger å skremme deg.

Skaperne bak filmen har valgt å filme i 3D, noe jeg var veldig skeptisk til. Her overrasket dem meg. De har lagt på helt enkle og subtile 3D-effekter som absolutt komplimenterer filmen. Jeg ble ikke sliten i øynene, og er overglad for at de valgte å ikke overbruke 3D-effekten slik det blir gjort i mange moderne filmer.

Den lille jenta i Paranormal Activity: Ghost Dimension lager et hull over sengen sin. Kryper hun inn? (Foto: United International Pictures)
Den lille jenta i Paranormal Activity: The Ghost Dimension lager et hull over sengen sin. Kryper hun inn? (Foto: Filmweb/United International Pictures).

Spiller kun på skvettescener

Paranormal Activity: The Ghost Dimension er en typisk “jump scare”-skrekkfilm som er produsert for å få deg til å hoppe i kinosetet. Fortellingen i filmen er ganske tynn, da det er for så vidt lite som skjer i handlingen. Enkelte detaljer i fortellingen gir ingen mening, og det var presentert detaljer som vi ikke får svar på. Dette skapte store hull i historien som irriterer meg fremdeles.

De har brukt CGI (Computer-Generated Imagery aka. dataanimering) som var på dataspillnivå. Dette ødela hele spenningen som fortellingen prøvde å bygge opp. Mot slutten av filmen satt jeg igjen med en følelse av stress og skuffelse, altså ikke en veldig god blanding hvis man ikke nettopp har hatt en dårlig one-night-stand etter en tur på byen. Jeg hadde absolutt ikke høye forventninger til denne filmen, da dette er film nr. 6 i Paranormal Activity-filmserien, men jeg forventet aldri å bli så skuffet som jeg ble.

Regissøren som har regissert denne sjette filmen er Gregory Plotkin, han har tidligere vært redaktør bak romantiske komedier som Han er faktisk ikke interessert (2009). Han burde kanskje ikke prøvd seg på skrekksjangeren.

Paranormal Activity: The Ghost Dimension har premiere fredag 23. oktober, og om du liker «jump scare»-filmer er dette filmen for deg. Men etter min mening er det neppe årets skumleste og langt i fra årets beste film.

Siste podcaster

Anbefalte artikler