DMT: The Spirit Molecule

This content has been archived. It may no longer be relevant

Hva er det som driver oss til å bruke narkotiske stoffer? Og da spesielt DMT, som allerede finnes i en liten mengde i kroppen vår. Denne dokumentaren ønsker å svare på slike spørsmål, og dykker grundig ned i begrepet for å forklare oss det.

Historien

Dokumentaren handler om dimetyltryptamin, også kalt DMT. Dette er et hallusinogent tryptamin, som produseres i små mengder i kroppen vår. Stoffet finnes også i planter og dyr. Med andre ord, du tripper helt. DMT er et kraftig psykoaktivt stoff og det sies at man opplever ekte hallusinasjoner, eller virkelighetsutvidelse om du vil. Ifølge brukerne oppleves det som en følelse av en kroppsløs bevissthet, og man får en opplevelse av den ”fjerde dimensjonen”. I rusen er det vanlig å støte på blant annet alver, romvesener, engler og så videre. De beskriver også rusen som en oppløsning av egoet ,og de får visjoner av symboler. Dette kødder man ikke med altså.

Selveste Joe Rogan er host for denne dokumentaren, programlederen i Fear Factor. Han inntar en rolle som virker litt labratorieaktig, med svart/hvitt bilde og med en bakgrunn som ligner på et laboratorie.  Gjennom dokumentaren blir vi kjent med mange eksperter innen all slags mulig forskning. Men fleste av de har forsket på andre psykedeliske stoffer og da spesielt DMT. Noen av forskerne har til og med prøvd DMT, nettopp for å gjøre en grundigere forskning på det.

Funker det?

Til en hvis grad er dette en god dokumentar. Noe av det viktigste en god dokumentar bør inneholde, er vinkling av saken på begge sider. Dette er noe DMT: The Spirit Molecule mangler. Jeg skulle gjerne sett noen vanlige folk, kommentere på hvordan DMT føles ut som og hvordan det opplevelse. Isteden får vi bare vite hva ekspertene mener, og du sitter igjen med en mer vitenskapelig oppfatning av DMT. Men dokumentaren er god underholdning og ikke minst meget interessant.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=EZoOEozN8iA&w=700&h=394]

Du kan høre Kinosyndromet-sendinger  hver torsdag fra kl. 11 – 12.00, eller du kan laste ned podcasts – da kan du høre på oss på bussen, på vei til jobben, på lesesalen, i sengen, mens du lager mat, i dusjen, i bilen – ja, overalt!

Anbefalte artikler