Himmelen over oss blør

This content has been archived. It may no longer be relevant

Divisjonen er et bergensk band der Ole Gunnar Eikeland står bak musikken og produksjonen. Han startet tidlig med å skrive låter og samle et band som kunne gjøre det hele mulig. Per dags dato består Divisjonen av fem bergensgutter; Ole Gunnar Eikeland, Henrik Hellevik, Einar Olsson, Fredrik Vogsborg og Lars Hammersland. Bakgrunnen deres er fra forskjellige band som The Megaphonic Thrift, Alibiet, Casiokids og flere.

– Jeg prøvde å sette sammen en supergruppe, det er ikke noe særlig fett. Men derimot sånn om og gjøre å ha at alle i bandet spiller i flest mulig band, sånn at det er helt umulig å organisere noe som helst. Det var mitt mål når jeg startet det. Det klarte jeg.

Divisjonen har også gjort samarbeid med flere artister, deriblant Silja Sol. Låten “Dansar” ble listet på NRK P3, og var egentlig bare et sidespor mens de jobbet med den nye plata. Samarbeidet åpnet dører for begge artistene. De etablerte seg raskt i musikkbransjen i etterkant. Siden den gang har gutta kommet langt. Debutplata skiller seg godt fra tidligere samarbeid og bærer heller preg av noe dystert sammen med synthpreget pop.

Bandet er en del av det bergenske musikkmiljøet. Noe spesielt er det at de synger på østlandsk, men holder seg tro til Bergen. De seiler nå på etterdønningene av Bergensbølgen, og sier selv at det ikke er rart at de noen ganger blir sammenlignet med andre bergenske band, som for eksempel John Olav Nilsen & Gjengen. Til tross for sammenligningen, mener de selv at de ikke er sammenlignbare. Ole Gunnar tenker seg at det ofte skjer fordi bandene er fra samme by, og ikke nødvendigvis fordi de lager lik musikk.

Hør hele intervjuet med Ole Gunnar og Fredrik fra Divisjonen her: 

Den gjeve debutplata

Debutplaten heter Himmelen over oss blør, og kom ut 19. Februar i år. Ole Gunnar Eikeland har laget det meste av musikken, og det er resultatet av en akkord i året der de har lagt på masse klang, forteller de til oss i studio. Platen fikk raskt gode anmeldelser fra ulike medier. Platen har de jobbet med jevnt og trutt siden 2010. Den er et resultat av lange timer i studio og nøye arbeid over lengre tid.

Hvordan var prosessen med den nye platen, Himmelen over oss blør?

Fredrik forteller oss at den har blitt spilt inn i flere hybler rundt om i byen. De var også innom det de selv kategoriserer som Bergens minste studio, på hele 2 kvadratmeter. En nesten umulig oppgave, som gjorde det vanskelig å være mer enn én person i studio om gangen. Videre forteller Ole Gunnar oss at et av bandmedlemmene har familie i Sunnfjord.

– Henrik og jeg har vært i Sunnfjord å spilt inn en del sanger. Da satt vi i bestemoren til Henrik sitt hus og sang. På “Dansar” er hennes trekkspill med.

Hvilken låt fra den nye plata er deres favoritt?

Jeg er veldig glad i den låten som heter “Forlis”, forteller Fredrik. Vi er enige med ham at det er nettopp denne som har blitt en favoritt. Låten er energisk og løfter humøret, til tross for et dystert landskap. PlutoPop vil også anbefale “Seks fot” og “Ta det tilbake”.

Divisjonen spiller på Hulen i kveld, kl. 21:00 fredag den 18. mars. Dersom du går inn på Divisjonens Facebook-side, kan du også være med i konkurransen om tre gratisbilletter. 

Sjekk ut den nye platen her:

 

Anbefalte artikler