Gjesteprogramleder: Det Eneste Reelle Alternativ (DERA)

This content has been archived. It may no longer be relevant

Hver dag er en representant fra en av listene med oss som programleder gjennom hele sendingen kl. 07:00 – 10:00. Gjesten får være med på å vekke student-Bergen som programleder gjennom quiz, faste spalter, intervjuer og mye mer.

I løpet av uken vil vi få besøk av både Sosialdemokratisk liste, Venstrealliansen, Grønn liste, Det Eneste Reelle Alternativ (DERA), Liberal liste, Blå liste og Realistlisten.

Vil du vite mer om valget? Ta en kikk på nettsidene til Studentenes valgstyre her.

Det Eneste Reelle Alternativ – Hva er det?

Mandag fikk vi besøk av Emilie fra listen Det Eneste Reelle Alternativ (DERA). DERA påstår at de er de eneste som bryr seg om problemene på Høyden, og de ønsker å gjøre studentenes hverdag bedre.

For å bli best kjent med noen er den beste løsningen alltid å stalke på Facebook. Der fant vi ut at Emilie var Cheerleader i hele syv år. Kanskje dette er noe hun angrer litt på i ettertid? Du kan høre mer om det i klippet under. I tillegg til å engasjere seg i studentpolitikken er hun også med i noen andre organisasjoner og engasjerer seg der. I fjor var hun med i Norsk Folkehjelp og i styret planla de flere kurs og kampanjer.

Hør mer om Emilie her:

Forskjellige bidrag til SiB er urettferdig, mener Emilie fra DERA. For eksempel har BI en annen avtale med SiB enn hva UiB har. UiB betaler allermest til SiB, HiB litt mindre, men fortsatt ikke i nærheten av det BI betaler. Dette vil DERA forandre.

Mer om dette kan du høre her:

I programmet til DERA står blant annet at de vil ha eksamensfri for studenter 18. mai, slik at studentene også kan være ute og feire nasjonaldagen. I tillegg mener DERA at 08:15-forelesningene ofte er dårlige og at man ikke bør legge viktig undervisning på et så tidlig tidspunkt.

Et annet viktig tema for DERA er studentboliger. De ønsker å gi studenter høyere Internett-hastighet i studentboligene til SiB, slik at man ikke må vente så lenge på at nettsidene skal laste inn eller se på Netflix-serien som hakker.

Hør Emilie fortelle om sengestørrelse, hva som er behagelig å ligge i og andre “Bedtime Stories”:

Buss og Bybane er ganske dyrt i Bergen i forhold til for eksempel i hovedstaden vår, Oslo. Emilie fra DERA mener at man bør lage kollektivtilbudet mer studentvennlig, spesielt til internasjonale studenter som til dømes bor på Fantoft og må ta Bybanen for å komme seg til universitetet. Det bør bli billigere for studenter og bli bedre tilbud om kvelden og natten.

Quiz med Emilie om DERA

Emilie er klar i rollen som quizmaster. Jeron og Tomas må vise sine kunnskaper om DERA og studentpolitikken. Jeron er klar for å vinne og håper at Tomas ikke skal grine. Men hvem er det som griner på slutten og hvem er det som faktisk vinner? Er det i det hele tatt noen som vinner?

Hør quizen her:

Husk å gi stemmen din i valget! All informasjon om valget og de forskjellige listene finner du her.

Anbefalte artikler