Impro på sitt ferskeste

This content has been archived. It may no longer be relevant

Vel rustet med lydopptaker og lite erfaring innenfor improvisasjon og teater, tropper studentmorgens utsendte opp på Bergen Micetros improworkshop når klokken står med viseren på sekstallet, på kvelden.

Uten særlig mye sceneerfaring og med en ferskhet som bare oser ut, øker nervøsiteten ett par hakk.

– Vi er Bergen Micetro og holder improvisasjonsworkshop her på Kosmo. Det er da en teatersportkonkurranse hvor vi plukket ut 12 personer som er her på workshopen og prøver seg i forskjellige improvisasjonsleker. De 12 får da og prøvet seg på scenen foran publikum etter workshopen, forteller Emil Berntsen fra Bare Moro Impro.

Han er blant de som skal stå for opplegget på Kosmo denne onsdagskvelden, og geleider alle de oppmøtte ferskingene gjennom forklaringer på flere leker både i rommet og på scenen, sammen med Hans Magne Skard.

Viktig å varme opp

Men før den tid, er det viktig at selv improvisører varmer opp.

– Vi skal starte med en lek som heter svisj, og da skal vi stå i en ring, og sende svisjen bortover. Men vi har et par spesielle regler for akkurat denne leken, sier Skard med et smil.

For svisj-leken er nemlig ingen annen lek. Vi begynner å sende svisjen rundt i ringen ved å si “svisj”, men så sier Skard plutselig: “Stopp!”. Og da må du gjøre tydelig tegn med armene, sier han og løfter armene i en stopp-bevegelse.

– Slik snur du svisjen, og dette skal tilslutt gå veldig fort, så her gjelder det å være konsentrert.

Skaper show

Svetten begynner å piple fram i pannen. Undertegnede er nemlig ikke helt komfortabel på scenen. At scenelyset lyser sterkt og blender deg for all mulig publikum gjør ikke saken mye bedre.

Men der har kveldens midlertidige samarbeidspartner Harald Olsen (28) noen gode ord å komme med.

– Improvisasjon kan være litt vanskelig, men det er bare å hoppe i det og si noe.

Og med gode ord og litt inspirasjon skjer det. Studentmorgens Anja Markussen tar til scenen, sier kjapt noen ord og ler, for så å gå av scenen fornøyd over sin nye bragd. Hun har nettopp deltatt på en time lang improvisasjonsworkshop. Og neste workshop om to uker ser kanskje ikke så dystert ut likevel.

 

Hvordan imporvisasjonene under workshopen gikk, kan du høre her:

[audio: https://srib.no/wp-content/uploads/2013/10/Impro-Anja.mp3]

 

Toppbilde: Anja Charlotte Markussen

Anbefalte artikler