Gjesteprogramleder: Sosialdemokratisk liste

This content has been archived. It may no longer be relevant

9. – 17. mars er det valguke for Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen, og i den anledning har Studentmorgen gjesteprogramlederuke.

Hver dag er en representant fra en av valglistene med oss som programleder gjennom hele sendingen, fra kl. 07:00 til 10:00. Gjesten får være med på å vekke studentbergen som programleder gjennom quiz, faste spalter, intervjuer og mye mer.

I løpet av uken vil vi få besøk av både Sosialdemokratisk liste, Venstrealliansen, Grønn liste, Det Eneste Reelle Alternativ (DERA), Liberal liste, Blå liste og Realistlisten.

Vil du vite mer om valget? Ta en kikk på nettsidene til Studentenes valgstyre her.

Onsdagens gjesteprogramleder

En hel uke med gjesteprogramledere hos Studentmorgen ble kick-startet i dag med Sosialdemokratisk liste. I studio onsdag morgen var det tre spente, men trøtte fjes som møtte opp. Det var meg, Vilde Attramadal, vår programleder Olav Müller, men også Eivind Valestrand.

Eivind er toppkandidaten til Sosialdemokratisk liste ved UiB. Han er 26 år, og studerer medisin på Det Medisin-Odontologiske Fakultet på UiB. Han har vært i radio før, blant annet besøkte han NRK Hordaland for litt siden. Dette syntes godt gjennom hele sendingen, da det var god stemning og samtalene fløt gjennom de tre timene vi var på lufta.

Satsingsområder til Sosialdemokratisk liste

Fordi vi hadde en representant fra en av UiB sine lister på besøk, ble det blant annet snakket om hva Sosialdemokratisk liste står for. Deres tre satsningsområder i år er sensorveiledning til hver eksamensoppgave, å sikre studentene reell innflytelse på UiB, og studiepoenggivende praksis.

Quiz og nasjonalistisk appell

Eivind ble kastet ut i både det ene og det andre denne morgenen, blant annet spaltene Quiz og Spå. Olav og jeg skulle kjempe for æren om å kunne mest om studentpolitikken i Bergen, og etter fire spørsmål, hvor et av dem ble ubeseiret, stod stillingen 3-0 til Olav. “Tiebreak”spørsmålet ble i studentquizzens ånd verdt 1000 poeng, og da jeg svarte riktig ble jeg (ufortjent) vinneren av quizzen og vant heder og ære om å vite mest om studentpolitikken i Bergen.

Da tiden var kommet for vår faste spalte Spå, hvor en person skal ut i “ilden” hver sending, ville Olav og jeg utfordre Eivind til dette. Tema ble selvfølgelig hvorfor studenter skal stemme på Sosialdemokratisk liste. Av kategoriene poesi, freestyle, appell og standup viste spåen appell. Utfordringen tok Eivind på strak arm, med en nasjonalistisk bakgrunnsmusikk i Sosialdemokratisk ånd.

Utfallet av appellen til Eivind kan du høre her:

 

Anbefalte artikler