Anmeldelse: Zootopia

This content has been archived. It may no longer be relevant

I Zootopia by møter vi en smeltedigel av forskjellige dyr, blant annet isbjørner og ørkenrotter, som lever sammen i harmoni. Vi følger den optimistiske kaninen Judy Hopps som siden hun var ei lita kaninunge har drømt å bli politibetjent. Etter mye motgang fra både familien og samfunnet blir drømmen oppfylt.  Etter kort tid merker hun at det å være den første kaninen i en politistyrke bestående av enorme rovdyr ikke er en dans på roser. Hun setter også sin egen drømmejobb i fare da hun skal prøve å løse en uløst sak som har gnaget på politiet i flere uker, der hun i tillegg må få assistanse av den slue reven og svindleren Nick Wilde.

En barnefilm for de voksne

Zootopia er en krim-komedie av en art som vi ikke har sett siden The Great Mouse Detective (1986). Filmen byr på en spennende fortelling om vennskap, kriminalitet og sterke kvinnelige kaninbetjenter. Man merker at det er et samarbeid mellom regissører fra forskjellige tegnefilm-sjangre da Zootopia er et balansert resultat av humor for både voksne og barn. Regissørene bak filmen er Byron Howard (Tangled, Bolt) og Rich Moore (Wrecking Ralf, The Simpsons). Filmen er proppet med referanser som kun de med litt år på baken forstår, som for eksempel Gudfaren, og du blir i tillegg servert mange tvister som du absolutt ikke så for deg, noe som fører til at det blir vanskelig å holde tilbake latteren.

En skrekkfilm-elskers guilty pleasure

De norske stemmene er flate og klarer ikke å formidle følelsene til karakterene.

Personlig elsker jeg animasjonsfilmer, både på norsk og engelsk, men denne filmen egnet seg ikke på norsk. De norske stemmene er flate og klarer ikke å formidle følelsene til karakterene, og ikke minst at du sitter med følelsen av at du ser på barnetv for de minste. Skal du se Zootopia så burde du se den med engelsk tale med stemmene til Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Idris Elba og selveste Shakira som har stemmen til den deilige sangartisten Gazelle. Filmen kan også ses i 3D der effekten bare er lagt til for å skape en deilig dybde i filmen, hvis du vil få den heftige 3D-effekten som du fikk av Avatar (2009), må du nok bare nøye deg med å se Avatar om igjen. Alene.

Jeg elsker skrekkfilmer og thrillere, og hvis du gjør det samme så burde du se Zootopia. Som en som elsker slike filmer ble jeg overrasket over hvor spennende og skummel denne var til å være en barnefilm. I tillegg til dette var ikke jeg den eneste i salen som hoppet i setet flere ganger. Endelig en film fra Disney som inneholder en ordentlig krimfortelling med futt i. Jeg kan med trygghet si at dette er en skrekkfilm-elskers guilty pleasure.

Filmen har norgespremiere fredag 26. februar.

 

Se en spoilerfri trailer her:

Siste podcaster

Anbefalte artikler