Spillelisten uke 7

This content has been archived. It may no longer be relevant

UKAS LÅT : Jim Bergsted (Frida Amundsen) – Mental Lover

Oslogutten Jim Bergsted har samarbeidet med Frida Amundsen, og det resulterte i at vi valgte dette som ukas låt! Til tross for en smule forvirrende tekst, er det et høyt musikalsk nivå over det hele. Spilt på labelet Koke Plates Øyanach, Internasjonalen i Oslo, og lista vil garantert fortsette. Jim Bergstads pop er noe vi tror vil prege mye av den norske musikken fremover.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/240634601″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=’150′ iframe=”true” /]

 

Zamour ft. Kaveh – Alltid Ekte

Fra Groruddalen til toppen av Holmenkollen. Zamour er en av de navnene som ligger som en tikkende bombe som venter på å eksplodere inn i norges rap-miljø. Med Kaveh ved sin side har de laget en låt der de skal bevise hvor ekte de er, med en dynamisk beat og tekst har de laget noe som for vår del er noe originalt.

 

Sheer Mag – Can’t Stop Fighting

1970’s punkrock fra Philadelphia. 5 stykk som har laget noe som kan sammenlignes med Slutface sin vokal og Oslo Ess sin vibe. Det er uten tvil ett band som har begått seg inn på en musikalsk vei som er veldig populær for tiden, og utfyller publikums ønsker. Vi håper å høre litt mer utfordringer som gjør musikken til noe Sheer Mag kan si er deres ”eget”.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/245625740″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=’150′ iframe=”true” /]

 

Parquet Courts – Dust

Fra psykadelisk, minimalistiske sangtekst, til en ubeskrivelig sjanger. De beveger seg innom både rock, punk, indie, men beskriver seg selv som amerikansk rock. Det er en dynamisk låt og den har satt seg som en favoritt. Tidligere booket til Hovefestivalen 2010, der mange fikk øyene opp for Parquet Courts, satser vi på å får styret dem mot Bergen i nærmeste fremtid.

 

Virkelig – Uansett Ka

4 gutter fra Bodø med ett enormt musikalsk talent. Det er så enormt fint musikalsk nivå, vokalen blir i denne omgangen dessverre overdøvd av nydelig samhandling av resten av instrumentene. Det virker som om gjengen er samkjørte og lyttende til hverandres instrumenter, og det er noe her som gjør oss stolte av norsk musikk.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/244790061″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=’150′ iframe=”true” /]

 

Porches – Car

Aaron Maine er en musiker fra The Big Apple i New York. Han virker som en liten mann som melder seg litt ut av det ”normale samfunnet” . Skaffet seg en datamaskin kun for å produsere musikk. Skriver jordnære låter som er skrevet fra egne erfaringer. Det er litt det man forventer av dagens musikere, men Aaron Maine er en avslappet musiker som skriver om akkurat det han vil, uten å bry seg om hva som publikum kanskje forventer i 2016.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/244393236″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=’150′ iframe=”true” /]

 

Nyresvikt – Kjör På

Kvartetten fra Arna har øvd i en låve, men syns ikke det har påvirket sounden—de lager hardcore så intens at barrierene må flyttes fram i publikum for å få plass til den rå energien som oppstår på scenen. Selv sier de at de egentlig ikke prøver å lage så mye show, det bare blir slik i dynamikken sammen med publikum. Kjör på er en låt om å kjøre på litt ekstra hardt, med tøddel, for å understreke viktigheten av å kjøre på.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/244909571″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

 

Sjekk ut tidligere listede låter, og denne ukens låter på Spotify her:

Anbefalte artikler