– Vi har med oss j****g mye råtten frukt selv

This content has been archived. It may no longer be relevant

Bergensbandet Great News består av Even Kjelby på gitar og vokal, Ole Einarsen på bass og Lars Platou på trommer. Trioen slo først an med låten “Love Her”, som fikk flere gode kritikker og ble ukens låt på ukens spilleliste for uke 5 her på Studentradioen i Bergen.

Bandet gjorde en fantastisk konsert på Den Elleville Festen, som virkelig satte dem på kartet over musikkmiljøet i Bergen og resten av Norge – om ikke verden. Nå har de fått spillejobb på både by:Larm og Bergen Fest, noe som bare er starten på en lang konsertsommer.

Siden gjennombruddet har det gått i høyt tempo for Great News. De sier selv at Den Elleville Festen var avgjørende for deres fremtid, og at de derfor øvde veldig mye før opptredenen.

– For oss var det en liten milepel å spille på Den Ellville Festen, og det å nå få spille på både by:Larm og Bergen Fest blir enda en milepel for bandet.

Hør intervjuet med Great News her:

Utenlandsk oppmerksomhet

Låten “Diamonds” ble fort plukket opp i Japan, og bandet har derfor nådd en internasjonal fanskare. De sier selv at de ikke bare er populære i Japan, men at de også har fans fra Tyskland, Sveits, Reykjavik, Berlin og Finland.

Om media og presse som har blitt gjort av bandet og ulike konserter sier de at er uvant. Samtidig er de veldig glad for de gode anmeldelsene de får. Spesialt var GAFFAs anmeldelse fra konserten på Verftet i September avgjørende for bandet.

– Bare det at jeg vet at nå kommer det mye omtaler en en ny singel, så låser jeg meg inn på rommet mitt og sover. Jeg er nok den som blir mest nervøs.

Et bra liveband

Great News er uten tvil et av de livebandene man bare må få med seg i løpet av livet. Når vi spør dem om hva som er det verste som kan skje under en konsert sier de at det å gå på tryne eller å få lyskastere i hodet er noe de ser for seg kan ødelegge en konsert.

– Det aller verste som kan skje er å gå på tryne. Å gå så på tryne at du ikke greier å reise deg igjen. Få lyskasterne i hodet. For noen artister er det verste som kan skje at publikum begynner å kaste råtten frukt på dem, men der er vi j*** godt forberedt, for vi har med oss mye råtten frukt selv på hver konsert. Vi elsker tomater.

Om konserten på Kvarteret 6. februar lover de god stemning og mye moro. De håper at publikum skal kose seg og drikke øl.

Anbefalte artikler