Nye utgivelser: Uke 3

This content has been archived. It may no longer be relevant

Plutopop tar hver uke for seg to nye utgivelser som det er verdt å få med seg fra musikkverdenen.

LES OGSÅ: Nye utgivelser: Uke 2

Silja Sol – Væremeh

Silja Sol har endelig gitt ut den vanskelige andreplata. Etter hennes debutplate På hjertet fra 2014 hadde vi i Plutopop høye forventninger til den unge artisten. Heldigvis innfrir den nye plata, Væremeh, på alle tenkelige måter.

Væremeh er et godt komponert album der lytteren får være med i både oppturer og nedturer. Låter som “Farlig” og “Yppar” blir raskt favoritter, samtidig er det fortellerevnene i “Balansen” og “Aleine” som hever albumets nivå.

Musikalsk er det en ny vri på popen slik vi kjenner den i dag. Blandingen av visemusikk, fuzzgitar og optimistiske pop-beats fungerer her som en godt komponert opera. Dette kan være en vrien sjanger, men den vokser på deg og du står igjen med en følelse av å ville ha mer.

Hør platen her:

Atlanter – Jewels of Crime

Atlanter har tilført det norske musikklandskapet noe som aldri har eksistert før: virtuose, åpne flater hvor leken improvisasjon, flamenco, latino-rytmer, saharawisk ørkenblues, suggerende psych og store pophymner havner på samme plate. Jewels of Crime er det andre albumet til supergruppen, etter at platen Vidde i 2013 skapte en ny sjanger, nemlig viddeblues.

Dette albumet er mer flytende enn det forrige, og det er lengre mellom de monumentale låtene som vi kjenner igjen fra den forrige platen. Det er flere korte, instrumentale og svevende mellomspor, og de harmoniske svingningene fra Vidde er erstattet av en uforutsigbarhet på Jewels of Crime. Det finnes dog flere poprefreng; singlene “Light” og “Jareeze”, i tillegg til “Let It Fade”, er lyden av et band som ekspanderer horisontene i en endeløs fjellørken, mens fasettene i den definitive viddebluesen viskes ut og listen over kredreferanser blir lengre.

Hør platen her:

Vil du få med deg ny musikk, intervjuer med artister, gjester i studio og muligheten til å vinne konsertbilletter? Følg Plutopop på Facebook eller sjekk ut srib.no/plutopop

Anbefalte artikler