This content has been archived. It may no longer be relevant
Denne ukens anbefaling fra Ettersmak er en oppskrift på det som for tiden er min favorittpizza. Den er enkel å lage, og med et par triks kan du gjøre den ekstra spennende.
Deig:
25 gram gjær
en klype salt
6 dl hvetemel
2 ss olivenolje
2,5 dl lunkent vann
Soltørkede tomater
- Sett ovnen på 225 grader.
- Ha alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle.
Tips: For en ekstra luftig deig kan du ha alle de tørre ingrediensene gjennom en sil gjerne 2 ganger. Dersom du velger å bruke pizzabunn i form av poseblanding kan du gjøre det sammen med denne. - Kjevl ut deigen slik at den passer på et stekebrett.
- Skjær de soltørkede tomatene i biter og pakk dem inn i deigen når du ruller inn skorpene på pizzaen.
Saus:
2 ss crème fraîche
3 ss pesto
10 blader finhakket og fersk basilikum
1 ss olivenolje
Smak til med salt og pepper
- Bland alle ingrediensene godt sammen.
- Smak for å kjenne etter om det er nødvendig med mer av en ingrediens, dersom smaken av peso er for sterk kan du tilsette mer crème fraîche og omvendt.
- Når du er fornøyd med blandingen smører du et godt lag over pizzabunnen.
Topping:
1/2 liten rødløk
10 cherrytomater
1 dl pinjekjerner
ca. 10 skiver spekeskinke
Ruccola
Fersk mozarella
Raspet Jarlsberg
Raspet parmesan
(Du kan eventuelt bruke Tine revet ost med 4 oster og tilsette parmesan).
- Legg først rødløk, cherrytomater, pinjekjerner og spekeskinke før du topper med ostene.
- Stek pizzaen midt i ovnen frem til osten er blitt gyllen og skorpene harde.
- Dryss gjerne litt ruccola på toppen før servering.
Lykke til!