This content has been archived. It may no longer be relevant
Denne ukens anbefaling fra Ettersmak er en oppskrift som alltid har vist seg å være en suksess. Før interessen for mat virkelig slo til var dette en sikker vinner om jeg ønsket å imponere venner. Dette er en så allsidig rett at den også har vært en stor del av det å blir mer kjent på kjøkkenet, både innen teknikk og for å finne ut hvilke smaker som passer best sammen. Selv om den kanskje virker avansert, så er den veldig enkel.
Her har du muligheten til å både lære og eksperimentere. Det finnes ulike teknikker, smaksvarianter og måter å servere denne retten på. Her viser jeg oppskriften til en itealiensk variant, men du kan enkelt bytte ut skinken med serrano og fylle fileten med manchego ost, spansk paprika, tomat og hvitløk, og vips så har du en spansk variant av retten.
Til 4 personer trenger du:
- Kyllingfilet – 4 stk
- Parmaskinke
- Cherrytomater
- Rødløk
- Fersk basillikum
- Parmesan
- Pinnekjerner
- Olivenolje – ca. 4 spiseskjeer
- Maldonsalt (du kan selvfølgelig også bruke vanlig salt)
- Pepper
- Tykk tråd
- Plastfoile
- Kjevle
Slik gjør du:
1. Legg noen meter med tråd i en skål med lunket vann. (Dette er for at tråden ikke skal ta fyr når den skal inn i ovnen)
2. Skjær opp cherrytomater, rødløk og fersk basillikum i relativt små biter.
3. Dryss over raspet parmesan, pinnkjerner, olivenolje, maldonsalt og pepper.
4. Rør blandingen godt om til en slags italiensk “salsa”.
5. Legg 1 stk kyllingfilet på en fjøl dekket i plastfolie. Ha deretter på et nytt lag plastfolie over kyllingfileten.
6. Bruk en kjevle eller annen tung gjenstand uten skarpe kanter til å “banke” ut kyllingen til den er blitt tynn og fin. Prøv å få den så tynn som 0,5 – 1 cm, og gjør det samme med de andre filetene.
7. Ha på blandingen du laget tidligere ved å bruke en av metodene under:
A. Smør et litt tynnere lag ut over hele kyllingfileten og rull den sammen. Da vil du få en kyllingfilet hvor innholdet tar form av en “rull” som illustrert på bildet.
B. Legg et litt tykkere lag i midten på fileten, på samme måte som du ville lagt kjøttdeigen i en taco lefse, for å så rulle den sammen.
8. Når kyllingen er rullet sammen kan du pakke den inn med parmaskinke og bruke tråden til å knyte det hele sammen.
9. Legg de pakkede filetene i en ildfast form og sett i ovnen på 180 – 200 grader i ca 20 min +.
Server retten med en enkel pastasalat eller annet tilbehør som passer til din kombinasjon av smaker.
Lykke til!