Matrådet

This content has been archived. It may no longer be relevant

Et av høydepunktene i Studentmorgens mandagssendinger er spalten Matrådet. Dette er en forbrukerspalte som hjelper oss fattige studenter å velge de beste matvarene. Målet med spalten er å avgjøre om den dyre varen er verdt de ekstra pengene, eller om det er like greit å spare med de billigere. Vi prøver alt fra syltetøy til tunfisk, og vurderer ut i fra smak, utseende, konsistens og pris.

Det var vanskelig å bestemme oss for hva spalten skulle hete. Vi diskuterte mellom Forbrukerspalten og Studentmorgen hjelper deg, men fant til slutt ut at det ble for vage navn.

Vi landet til slutt på Matrådet, noe som gir mer klarhet i hva vi faktisk tester.

Spalten begynner med at vi får servert to kopper med matvaren uvitende om hva vi skal smake, og hvilken av koppene som inneholder den dyre eller den billige. Deretter begir vi oss
ut på gjettingen. Vi lukter og smaker oss først frem til hvilken som smaker best og deretter til hvilken som er av dyrere eller billigere vare. Og det er ikke alltid like opplagt hvilken som er hva!

Smaksprøvene

Spalten startet mandag 21. september med Helene, Jeron og Heidi i studio. Vi prøvde oss på jordbærsyltetøy. Nora mot FirstPrice. Det var allerede fordommer i studio da syltetøyet kom på bordet. Forskjellen på disse var veldig stor, når vi først hadde hatt søte FirstPrice i munnen ble syltetøyet fra Nora nærmest litt surt. Vi trekker også prisen inn for å avgjøre dommen og Nora koster 46 kr mer enn FirstPrice per kilo. Er det verdt det?

Hør dommen Studentmorgen ga her:

28. september var det duket for runde nr. 2. Denne gangen var det Jeron, Ingrid og Helene som skulle teste baconchips. En meget aktuell matvare for oss studenter. Her var det et mer overraskende resultat. FirstPrice sin var god, men kanskje med en litt kunstig baksmak, mens Maarud sin var surere og saltere. Svaret var åpenbart, og prisforskjellen gjorde svaret enda tydeligere. Maarud koster 29 kr for 125g, mens FirstPrice koster 18,90 for 200g.

Hør smaksprøvene her:

Neste gang hadde Jeron, Ingrid og Heidi rett og slett glemt å ta med matvare. Derfor bestemte vi oss for å gi dere våre middagstips. Vi er alle meget glad i mat, og ikke minst i GOD mat, og vi har våre favoritter på kjøkkenet.

Her kan du høre tipsene våre:

Den 12. oktober skulle vi smake på sjokolade. Mange liker å kose seg på lørdagskvelden med god sjokolade, men er det verdt å betale nærmest 30 kr mer for en Freia? Hvorfor ikke bare kjøpe FirstPrice? Svaret er enkelt og greit at FirstPrice smaker plastikk, mens Freia har en mye bedre smak. Men å betale 45 kr for sjokolade? Dommen fra vikaren Florian, Jeron og Heidi er enkel, hamstre inn sjokoladen når den er på tilbud!

Hør dommen her:

Så testet Jeron, Ingrid og Helene eplejuice. Og denne gangen fra samme merke. Coop har nemlig flere varianter eplejuice. En billig versjon og en litt dyrere som heter Coop Smak Forskjellen. Og der var det virkelig en forskjell. Den ene søt, den andre syrlig. Prisforskjellen var nokså stor, men det var til slutt den dyre som vant frem.

Hør hvordan det gikk her:

Deretter testet vi tunfisk. Dette var absolutt ingen favoritt hos programleder Jeron som holdt på å brekke seg under hele spalten, og flere minutter etterpå. Gjesteprogramleder Tor Olav var også svært skeptisk til å smake, men heldigvis lukter det verre enn det smaker. Og han likte det faktisk! Det ble mye ståhei i studio da dette skulle smakes, men det gikk til slutt ned. Dommen var klar, og den dyre fra Eldorado var bedre, selv om den kostet dobbelt så mye som FirstPrice sin.

Hør spalten her:

Sist valgte Helene ut makrell i tomat. Igjen til Jerons forskrekkelse, men til Heidis glede. Det var utrolig vanskelig å smake forskjellen på billigmerke og det dyre, og det ble en overraskende avsløring. Den dyre hadde mindre fisk, men smakte likevel bedre. Det var vanskelig å velge hvilken som skulle vinne, spesielt etter å ha sett på prisen.

Hør innslaget her:

Spalten fortsetter ut dette semesteret. Har du lyst å høre disse kan du gå inn på lytt.srib.no hver mandag morgen mellom klokken 07.00 og 10.00. Matrådet blir vanligvis holdt litt etter klokken 08.30.

 

Anbefalte artikler