Anmeldelse: Black Magick #1

This content has been archived. It may no longer be relevant

I den nye tegneserien Black Magick fra Image, møter man heksen Rowan Black som lever et dobbeltliv. Historien starter under et mystisk, lettkledd og spirituelt ritual, hvor telefonen til Rowan ringer. Hele ritualet stoppes, lederen viser sin frustrasjon over dette og Rowan løper avgårde. Til tross for Rowans mystiske side viser det seg at hun jobber for Portsmouth-politiet, og hun er nå ringt inn for å hjelpe til med en gisselaksjon.

Det hele eskalerer når gisseltakeren personlig har spurt etter Rowan, og at hun er den eneste han vil forhandle med. Rowan ender opp med å gå inn alene for å forhandle, men den tilsynelatende smarte gisseltakeren har andre planer. Hvem er denne mannen, og hva vil han med Rowan?

Rowan blir ransakt av gisseltakeren. (Illustrasjon: Nicola Scott/Image)

LES OGSÅBlir alle med mentale lidelser kriminelle?

Prisvinnende forfatter

Black Magick #1 er skrevet av Greg Rucka (LAZARUS, Stumptowon, Gotham Central) og har også vært New York Times-bestselger og Eisner-prisvinner, noe som er veldig synlig i denne utgivelsen. Dette er så bra skrevet at bladets tjueto sider føltes som kun fem antall sider. Førsteutgivelser har som oftest for mye oppbygging slik at de blir tunge og rotete, eller er for snevre med lite innhold. Black Magick har ikke mye til oppbygging, men den er heller ikke for snever. Rucka har klart å skape en historie som er lettlest og fengende, noe som ofte gir et godt grunnlag for en god serie.

Rowan får en telefon under et mystisk rituale (Illustrasjon: Nicola Scott/Image).

LES OGSÅ: Anmeldelse: New Suicide Squad Annual #1

Blanding mellom noir og goth

Ingen tegneserie er komplett dersom den ikke har en tegner. Her er det bare å ta hatten av for Nicola Scott (Birds of Prey, Secret Six, Earth 2). Historien til Rucka får virkelig kommet til live i gjennom tegningene til Scott. Det er nesten ingen farger, tegningene er dominert av sort, hvit og grått, og det funker til de grader.

For noen tegninger!

Ansiktene er pene, men røffe og de uttrykker følelser. Det kan virke som om tegningene er tegnet med kull og det er så vakkert. Det skal sies at det er blitt brukt litt farger i bladet, men det blir anvendt til å fremheve følelser og for å fange blikket til leseren. Denne kontrasten av farger er virkelig spennende.

Gjerningsmannen forlanger å snakke med Rowan (Illustrasjon: Nicola Scott/Image).

LES OGSÅ: Anmeldelse: Harley Quinn Road Trip Special #1

Anbefales på det sterkeste

Når man tar en historie skrevet av en prisvinnende forfatter sammen med en erfaren tegner og blander de sammen med noir, mørke kulter og moderne politikrim, ender man opp med Black Magick. En historie om oldtidens magi i dagens samfunn og om Rowan som lever et dobbeltliv. Det er utvilsomt en historie som kommer til å havne på mange abonnementlister til flere comiXology-kontoer.

Se og hør Lars og Mads diskutere Black Magick #1 her:

 

 

 

Siste podcaster

    Anbefalte artikler