Anmeldelse: Deadpool vs. Thanos #1

This content has been archived. It may no longer be relevant

Deadpool vs. Thanos #1 tar for seg det allerede etablerte trekantdramaet mellom Deadpool (aka. Wade Wilson, aka. Merc with a Mouth), Thanos og selveste Døden i sin fysiske form. Når Doctor Doom dreper Deadpool i et mislykket attentat, gjenforenes Deadpool nok en gang med sitt livs kjærlighet, Døden, som nå viser seg har blitt kidnappet. Dette er hovedsaklig personlig for Deadpool, men det oppstår en ubalanse i universet ved at ingen kan dø som følge av kidnappingen – selv Deadpool vet at dette er feil.

Etter at Deadpool er kommet tilbake fra mellomlivet, legger han ut på en reise for å redde sin kjære skjellettelskerinne, samt bringe balansen tilbake til universet. Her møter Deadpool kylling-voodoo-mannen Black Talon, som setter Deadpool på sporet etter den store, fæle, lilla Thanos. Det er ikke ukjent for Deadpool at Thanos også har en greie for Døden, så han distraherer Hevnerne og stjeler et fremtidig romskip fra sin venn Cabel og flyr så ut i verdensrommet for å redde Døden fra Thanos, noe som ikke går helt etter planen.

Det er også en sidehistorie hvor man blant annet får møte Gary Blood og Guardians of the Galaxy! Hvordan vil det gå når Groot møter Deadpool?

Deadpool møter Thanos (Illustrasjon: Elmo Bondoc/Marvel Comics)
Deadpool møter Thanos. (Illustrasjon: Elmo Bondoc/Marvel Comics)

Veletablerte karakterer

Deadpool vs. Thanos #1 er skrevet av Tim Seeley (Adventures of Superman, Ant-Man and the Wasp) og tegnet av Elmo Bondoc (Ms. Marvel). Seeley har sørget for at man ikke behøver å ha lest noe av verken Deadpool eller Thanos tidligere. Her blir karakterene introdusert nok for en nybakt tegneserieleser, uten at det går ut over selve historien, slik at det blir mye spøk, veggbryting og DC-referanser.

LES OGSÅ: Anmeldelse: Stringers #1

Deadpool vs. Thanos er en av de første bladene Elmo Bondoc har tegnet, og han har klart å illustrere følelser og bevegelser på en realistisk måte, så man kan glede seg til å se mer fra ham. Man skal også sette pris på fargeleggingen av Ruth Redmond (Deadpool’s Secret Secret Wars), hun er ikke en fremmed av å fargelegge Deadpool og dette er veldig synlig i det flotte, fargerike spekteret som forsterker stemningen utover i bladet.

Deadpool i mellomlivet. (Illustrasjon: Elmo Bondoc/Marvel Comics)
Deadpool i mellomlivet. (Illustrasjon: Elmo Bondoc/Marvel Comics)

Hvor er tekstboksene?

Noe man ikke kommer utenom i en Deadpool-historie er hans ville hallusinasjoner, spesielt de han har i mellomlivet når han endelig får møte Død. Her er det helt normalt å anskaffe ett look som ligner på Phil Lynott fra Thin Lizzy, for du vet, Deadpool. Devsserre er det noe som mangler i denne historien, og dette noe er alt for sentralt i en Deadpool-historie; hans indre stemmer illustrert ved de ikoniske  hvite og gule tekstboksene.

LES OGSÅ: Anmeldelse: Suiciders #1

Deadpool lider som kjent av Dissosiativ identitetsforstyrrelse, noe som fører til hysteriske indre dialoger og det som definerer den klassiske Deadpool fortellingen. Fraværet av disse tekstboksene savnet jeg. Det er ikke helt Deadpool uten. Deadpool vs. Thanos #1 klarer seg greit uten disse indre stemmene, siden historien i seg selv er fengende nok, men jeg håper de blir godt brukt i de kommende utgavene i denne serien.

Deadpool viser sin kjærlighet for Død. (Illustrasjon: Elmo Bondoc/Marvel Comics)
Deadpool viser sin kjærlighet for Død. (Illustrasjon: Elmo Bondoc/Marvel Comics)

Deadpool lever(er)

Deadpool vs. Thanos #1 er fantastisk og verdt å lese enten du kjenner til Deadpool eller ikke, og bladet skaper et godt grunnlag som man kan bygge videre på. Trekantdramaet mellom Deadpool, Thanos og Døden er allerede kjent for noen, og nå får man endelig se hva som skjer når det dysfunksjonelle forholde settes på prøve, og hvem som ender opp med “Døden” til slutt.

LES OGSÅ: Anmeldelse: Silk #1

Se Mads og Daniel diskutere Deadpool vs. Thanos #1 i denne videoen:

[youtube https://youtu.be/wt3jr7_aZ08]

Siste podcaster

    Anbefalte artikler