Har du hørt om Claudia Black?

This content has been archived. It may no longer be relevant

Claudia Black er en australsk skuespillerinne, født i Sydney i 1972. Mest kjent er hun kanskje for rollene som Aeryn Sun i Fascape, og Vala Mal Doran i Stargate SG-1, men hun har også vært med i filmer som Queen of the Damned og Pitch Black. I tillegg til dette er hun også stemmeskuespiller, og har medvirket i en rekke kjente spill, som blant annet Mass Effect 3, Diablo III og Uncharted 3: Drakes Deception.

Som en ekte australsk skuespiller har hun selvsagt vært innom Home & Away, der hun var med i to episoder tilbake i 1992. Hun har også hatt gjesteroller i Hercules, Xena, The Dresden Files, Moonlight og The Originals. Så selv om du kanskje ikke har notert deg navnet, er hun et kjent fjes.

Her er tre av hennes mest kjente roller de siste femten årene. Også kjent som mine egne favoritter.

Pitch Black (2000)

Claudia Blacks rolle i science fiction-filmen Pitch Black var den første jeg kan huske å ha sett med henne i en film, og er gjerne den filmen flest andre har sett henne i også. Dette er filmen som gjorde Vin Diesel til et kjent navn, og man kan vel si den gjorde henne til et kjent fjes også. Har du enda ikke sett den, så er det jammen på tide.

Farscape (1999-2003)

Hun ble for alvor et kjent navn innen science fiction-sjangeren da hun spilte Aeryn Sun i kult-serien Farscape. Fire sesonger ble det, men seriens popularitet var nok til at det senere ble laget en miniserie, The Peacekeeper Wars, for å avslutte historien om John Crichton og alle de andre på det levende skipet Moya. I 2004 vant Claudia Black en Saturn-pris for beste skuespillerinne for rollen i miniserien. Farscape var noe helt nytt for daværende SciFi-channel i USA (nå Syfy). En original, egenprodusert serie av høy kvalitet.

Stargate SG-1 (2004-2007)

Claudia Black hadde først en gjesterolle i den tolvte episoden i åttende sesong av Stargate-SG1, i episoden Prometheus Unbound. Året etter, når Richard Dean Anderson forlot serien, ble hennes rollefigur, Vala Mal Doran, en fast invetar. Dette skjedde samtidig som hennes tidligere medskuespiller fra Farscape, Ben Browder, ble med i Stargate SG-1. Hans rollefigur, Cameron Mitchell, tok over som ny leder av teamet SG-1, noe mange Farscape-fans synes var ekstra morsomt.

Blacks ankomst som fast skuespillerinne i serien var i første episode i niende sesong, Avalon part 1. Humor har alltid vært en stor del av hva som gjorde Stargate SG-1 til en så underholdende serie, og som klippet under viser, endret ikke dette seg da to nye karakterer ble med i teamet.

Stargate SG-1 er den eneste av de tre Stargate-seriene som ikke er tilgjengelig på norsk Netflix, men det er jo lov å krysse fingrene for at den blir tilgjengelig snart. Hvis ikke har man jo alltids YouTube, eller man kan gjøre som meg, å bestille den komplett på DVD fra Amazon.co.uk. Verdt hver eneste krone!

Noe å glede seg til

Høsten 2015 er Claudia Black tilbake på TV-skjermene, denne gangen i TV-serien Containment. Traileren virker lovende, så da satser vi på at serien kommer til Norge i løpet av høsten.

Siste podcaster

    Anbefalte artikler