Lyset i enden av tunnelen

This content has been archived. It may no longer be relevant

Om det så er innlevering, eksamen, bachelor- eller masteroppgave som holder deg opptatt om dagen, og tar ifra deg all fritid, ikke glem hva som venter deg etter alt dette slitet! Du er nemlig nærmere målet enn du tror.

Snart over

19. juni er den offisielle datoen ved UiB for siste undervisningsdag før sommeren. Kan du føle hvor nært det er? Bare noen få uker igjen til frihet, late dager og sommer. Men du må likevel ikke la dette skremme deg, ikke la datoer gi deg enda mer panikk og angst enn hva du behøver å ha. La heller datoen motivere deg, tenk at dette er din mulighet til en siste innspurt, en mulighet til å gi alt du har før du tar deg en lang og velfortjent pause.

Minn deg selv på hvorfor du gjør dette, at det er et valg du selv har tatt, at dette er hva du vil, gjør dette en siste gang for dette semesteret. For du har vel ikke glemt alt det positive som venter deg? Null skole betyr frihet til å gjøre som du vil, når du vil. Ingen flere eksamener, ingen innleveringer, ingen forelesninger, seminarer eller irriterende og verdiløse oppmøter du helst ikke vil gå på. Dette er bare noen av tingene som venter deg om noen få uker.

Ikke glem hva som venter deg

Når du nå sitter og pugger, skriver, tenker eller leser, ha alltid gevinsten for slitet i bakhodet. Her er noe av hva du kan se frem til, og bruke som motivasjon i eksamenstiden:

Du kan endelig gjøre som du vil, legge deg når du vil, stå opp når du vil, ta deg en øl når du vil, friheten er din.

For hver dag som går stiger temperaturen sakte men sikkert, for sommer og sol er i vente. Om du skal til utlandet, besøke familie på andre siden av landet, eller bli igjen i Bergen kan du glede deg til dager hvor t-skjorte og shorts vil bli det daglige antrekket.

Om du har savnet å lese bøker du faktisk vil lese, så er tiden inne til å lese den skjønnlitteratur du selv ønsker, av egen vilje, uten å bli dårlig inni deg av å bare se en bok.

For noen betyr vårsemesteret det siste semesteret, og blir et kapittel i livet som tar slutt. Om det så er årsstudium, bachelor eller master du blir ferdig med, så er du ihvertfall ferdig, og kan feire dette ekstra mye.

Det er vel ingen hemmelighet at de fleste studenter har dårlig råd. Selv om man vil jobbe masse i studietiden stoppet skolearbeid, og obligatoriske oppmøter deg fra å tjene de pengene du faktisk vil ha. Vel, i sommer kan du jobbe og tjene så mye du vil og klarer. 

Husker du alle de tingene du lovet deg selv du skulle finne tid til og prioritere? Den sommerkroppen du skulle klare å få i år, rommet og leiligheten som skulle vaskes, men ble utsatt uke for uke? Fortvil ikke. Når eksamen og skole er over har man ikke behov for å trøstespise mer. Sjokoladen kan legges vekk, for nå smiler livet. Du vil ha så mye fritid at den vasken vil bli en lek du med glede (for noen) vil ta. Du kan endelig få orden på deg selv og ting rundt deg.   

Det beste med avslutningen til vårsemesteret er at man endelig kan være ute, uten å fryse. I eksamentiden blir men gjerne ekstra lei av å bare sitte inne. Om det så skulle være på lesesal eller på rommet. Tenk hvor deilig det blir med utepils og slappe dager i parken!

Masse å se frem til 

Uansett hva du skal i sommer, vil du ha noe å se frem til. Sommer er jo favorittårstiden til det fleste, og det med gode grunner. Mulighetene er mange og friheten er stor. Husk at det alltid er lys i enden av tunnelen, og ikke gi opp! For meg kan all den gleden, friheten og følelsen som ligger og venter på oss rett rundt hjørnet, oppsummeres med denne herlige sangen:

Anbefalte artikler