Morsomme fakta om Avengers: Age of Ultron

This content has been archived. It may no longer be relevant

Liker du å være den som kommer med morsomme fakta for å bryte isen, eller bare vil virke ekstra kul blant vennegjengen? Neste ukes store filmsnakkis er definitivt Avengers: Age of Ultron, og her følger en liste over morsomme fakta fra filmen som du kan imponere med.

 

1. Kodenavn

Visste du at Avengers-filmene har hatt kodenavn? Regissøren og produsentene ønsket at minst mulig om filmen skulle lekke før premieren, så de ga dem kodenavn. Logisk nok, jeg tror i alle fall jeg hadde prøvd å komme meg inn på settet om det stod “Avengers: Age of Ultron” på et skilt utenfor. Den første filmen fikk kodenavn “Group Hug”, og den andre “Afterparty”.

2. Droner og radiostyrte biler

Enkelte sekvenser av filmen er faktisk spilt inn med droner og radiostyrte biler!
Dette er gjort for at scenene skal virke mer virkelighetsnære, og det vil få dem til å se ekstra spektakulære ut. Ved å feste kameraene til droner og fjernstyrte biler, vil en kunne komme mye tettere inn på en actionscene enn det en ellers ville kunne gjort med vanlige kameraer. Kan dette være fremtiden for actionfilmer?

3. Scarletts utfordring

Scarlett Johansson ventet sitt første barn under innspillingen av filmen. Likevel gjennomførte hun flere av stuntene sine selv. Hun hadde likevel en stunt-double, slik som på de andre filmene, i de scenene der det var mye sparking, hopping og slåssing involvert. Hun fikk i tillegg tilpasset noen av kostymene hennes slik at de skulle skjule den voksende magen bedre. Det skal visstnok ikke være mulig å se at hun var gravid i filmen.

4. Oppgraderte våpen og kostymer

De fleste i gjengen har denne gangen fått oppdatert både våpenutvalget sitt og klesskapet sitt.
Black Widow har blant annet fått et par nye batonger, Hawkeye har fått oppgraderte piler med flere funksjoner, Captain America har fått en magnetisk brikke som gjør det mulig for ham å tilbakekalle skjoldet sitt, og Hulken har fått et par nye bukser som ikke revner når han transformeres. Thor har i tillegg fått en ekstra dress som han bruker når han ikke er kledd i gudedrakten sin, og skal delta på litt finere selskap.

5. Ultron – den onde Pinocchio

Du har sikkert lagt merke til at sangen “No strings on me” fra Pinocchio ble spilt i traileren til filmen. Men visste du hvorfor? Dette har delvis med Disneys samarbeid med Marvel å gjøre, men også at Ultron på mange måter blir sett på som en Pinocchio. De er begge umenneskelige karakterer som lærer seg å føle.

6. Scarlet Witch, Quicksilver og …

Du har sikkert allerede fått med deg de to nye karakterene Scarlet Witch og Quicksilver skal introduseres i denne filmen, men visste du at det er enda en karakter som blir introdusert? Vi fikk et lite glimt av ham i traileren, men det var ikke lett å se hvem det var snakk om. Det er altså karakteren Vision som blir å se blant de nye karakterene. Han skal spilles av Paul Bettany, som tidligere har hatt stemmen til JARVIS.

7. Avengers-tårnet største noensinne?

De har virkelig ikke spart på verken penger eller materiale når det kommer til settene til denne filmen. Avengers-tårnet sies å være det største settet bygget i Marvels historie. Settet inneholder flere etasjer, som alle henger sammen, noe som gjør at det er lett å bevege seg mellom etasjene for skuespillerne. Tårnet inneholder blant annet en stue, et maskinrom, et treningsrom, tre laboratorier, et avslappingsrom og en garderobe.

Gira på Avengers: Age of Ultron? Da bør du sjekke ut livesendingen til Kinosyndromet og Tights:

Age of Tightssyndromet – en super aften! Livesendingen blir på Maos lille røde på Kvarteret, tirsdag 21. april fra 19:00 og utover kvelden. Det blir oppvarming til premieren, gjester og muligheter til å vinne drøssevis med premier fra Outland. Det er gratis inngang!

Anbefalte artikler