Anmeldelse: Ex Machina

This content has been archived. It may no longer be relevant

Når Caleb vinner en tur til sjefens verdensberømte forskningsområde og selskapet han jobber i, klarer han ikke takke nei. Lite vet han hva som venter ham der, eller hvem…

Kunstig intelligens

I Ex Machina møter vi Caleb, en 26 år gammel programmerer som jobber i et av verdens største internettselskap.
Caleb vinner en ukes tur til Nathans, selskapets sjef,  sitt fjellhus. Når han kommer dit, ber Nathan ham om å delta i et eksperiment. Caleb skal gjennomføre en “Turing-test”. En test som går ut på at et menneske skal kommunisere med en maskin eller robot. Testen er bestått dersom personen glemmer at han/hun snakker med en maskin eller robot.

Nathan har laget en AI (Artificial Intelligence), en robot med kunstig intelligens.

For å få lov til å delta i eksperimentet, må Caleb underskrive en kontrakt som forsikrer Nathan om at Caleb vil holde tett om dette. I tillegg får Caleb et eget nøkkelkort som gjør at han får tilgang til enkelte rom i huset, men ikke alle.

Caleb møter roboten/cyborgen Ava, og i løpet av samtalene deres, finner Caleb ut at ikke alle ting i huset er helt som de skal, og at Nathan kanskje ikke er til å stole på.

Filmet i Norge

Selv om feriehuset til Nathan er satt i Alaska i handlingen, er selve filmingen gjort i Norge.

Vi får se vakre naturlandskap fra Juvet, bare et lite stykke fra Trollstigen og  Geiranger. De vakre omgivelsene, blandet med arkitekturen, designet og høyteknologien, gjør hele settingen enda mektigere. Landskapet og scinematografien i filmen er så vakker, at det nesten er verdt å se filmen bare på grunnlag av det.  Filmen er spilt inn på Juvet Landscape Hotel. Hotellet startet i 1994, og er sagt at skal stå ferdig innen utgangen av 2015.

Utrolig spenningsoppbygging

Filmen er regissert av Bill Condon, og i hovedrollene ser vi Domhnall Gleeson som Caleb, Oscar Isaac som Nathan og Alicia Vikander som Ava. Skuespillet er heller ikke til å klage på i filmen, og det går allerede spekulasjoner om Oscar Isaac kan være en mulig Oscar-kandidat for neste års utdeling.

Filmen er en Thriller/Drama/Sci-Fi, og er det en ting den klarer veldig godt er det å bygge opp stemningen. Selv satt jeg på kanten av setet og ble klam i hendene av spenningen. Filmen har premiere i Norge den 10. april, og har aldersgrense 15 år. Den er absolutt verdt å få med seg!

Se traileren her: 

 

Siste podcaster

  • Ripley. Ronja Røverdatter og tøys
    Linnea, Mikael og Selma har Ripleymani, og snakker om tidligere filmatiseringer, før den nyeste Netflix-serien diskuteres. I tillegg får vi høre om den nye Ronja Røverdatter serien som også er på netflix. Er den bedre enn de gode gamle? Til slutt avslutter vi med en voksen kiss - marry - kill. Hvilken Ripley skuespiller er Linnea svakest for? Lytt, hør og nyt.

Anbefalte artikler