Preview: Valencia – Deportivo

This content has been archived. It may no longer be relevant

I kveld braker det løs mellom Valencia og Deportivo de la Coruña på Mestalla. Oppgjøret kan føre til at Valencia tar over tredjeplassen de lengter etter, samt skaffe dem et enda større forsprang i kampen om den siste Champions League-plassen i La Liga. Nå ligger nemlig Valencia fem poeng foran Sevilla på femteplass.

Valencia i vanskeligheter

Det har vært urolige tider rundt klubben Valencia, både på og utenfor banen. Spesielt den økonomiske situasjonen har vært prekær, men klubben har kommet noe på rett kjøl. For et år siden sa Petter Veland at han trodde Valencia ville komme seg ut av sumpen, i anledning ryddeprosessen som blant annet rensket opp i eiersituasjonen, styret og trenerteamet. Det skulle vise seg å stemme.

Valencia viser gode takter, og har gjort det i hele år. Mange vil til og med si de nå er inne i sin beste periode hittil denne sesongen. I forrige runde tok Valencia ett poeng mot de regjerende spanske mesterne Atlético, etter 1–1 på Vicente Calderón. Før den runden hadde Nuno Espírito Santos menn fire seiere på rad.

Los Che har på de siste ti kampene syv seire, to uavgjort og ett tap, og ligger nå kun ett poeng bak tredjeplassen Atlético. De står nesten side om side med den spanske dominerende eliten.

Deportivos dårlige sesong

Deportivo har gjort det langt dårligere enn Valencia denne sesongen. De har kun tatt ett poeng siden deres siste seier, som var 6. februar hjemme mot Eibar. Det nyopprykkede laget kommer fra et 3–4-tap hjemme mot Sevilla – en kamp der de gjorde et hederlig forsøk, og jobbet godt fremover, men hvor motstanden ble for hard i lengden. Etter tapet sist runde, falt laget til 16. plass, og er nå kun tre poeng unna å rykke tilbake dit de kom fra før sesongen.

Selv om motivasjonen til å bykse lenger unna streken bør være høy, og higen etter poeng er stor, har de vist såpass dårlig form i det siste at det skal godt gjøres å motstå et sterkt Valencia. På de ti siste kampene står Víctor Fernández’ menn med tre seiere, tre uavgjort og fire tap.

Fortet Mestalla

Valencia står ubeseiret på de siste fem kampene i Primera Divisíon, og er storfavoritter til å ta seieren. Likevel bør de ikke ta lett på oppgjøret mot Deportivo, for gjestene kan være farlige nok til å skape trøbbel. Sist lagene møttes, i oktober, vant Deportivo noe overraskende 3–0, og det er ikke umulig at bunnlaget kan slå til igjen. Flere fra klubben har uttalt til spanske medier at de ønsker reprise av seieren i høst, og at de ikke kommer til å hjelpe Valencia på veien til en Champions League-plass. Samtidig er det andre som uttaler at de vil være mer enn fornøyde med uavgjort.

I riktig spansk ånd, er Valencia grusomt gode på hjemmebane. På Mestalla har de vunnet 11 av 13 kamper, noe som gjør dem til det nest beste hjemmelaget denne sesongen. Kun Atlético er bedre, med kun ett poeng mer sanket – og til gjengjeld én hjemmekamp mer spilt. Valencia har ikke tapt hjemme siden 30. november i fjor, mens Deportivo har tapt ni av sine ti siste bortekamper. Det er ikke akkurat en trøst for håpefulle Deportivo-sjeler. Kampene på Mestalla er nærmest uten unntak preget av at hjemmelaget dominerer ballbesittelsen, og ikke minst at de putter sine gjester under stort press.

I de tre siste oppgjørene mellom de to lagene, har det blitt scoret over 2,5 mål, samtidig som Deportivo har scoret minst to mål. Dermed kan det være duket for et målrikt oppgjør, enten Deportivo opprettholder statistikken, eller Valencia presser det svake forsvaret til gjestene i kjent hjemmestil. Alt i alt bør uansett Deportivo være glade dersom de får med seg noe annet enn slitne bein hjem.

Sannsynlige lagoppstillinger

Begge lag har så å si alle spillere tilgjengelige før møtet. For Valencia er Shkodran Mustafi og Javi Fuego ute med suspensjon. På Deportivo er Heldér Postiga skadet og derfor uaktuell, samtidig som Diogo Salomao og Toché er usikre etter at de har slitt med muskulære skader. Det ryktes derimot at Toché er klar for å spille noen minutter i kveldens kamp.

På grunn av Valencias to suspensjoner, er det dermed noe sannsynlig at Pérez kommer til som en defensiv midtbane, mens det blir en duell mellom Vezo og Orban om å være makkeren til Otamendi i forsvaret.

Valencia (4-3-3): Alves – Gayá, Otamendi, Vezo, Barragán – Gomes, Pérez, Parejo – Piatti, Negredo, Rodrigo

Deportivo (4-2-3-1): Fabricio – Luishino, Sidnei, Insúa, Juanfran – Borges, Bergantiños – Cavaleiro, Lucas, Rodríguez – Riera

Anbefalte artikler