Bitter på kjærligheten, men får likevel ikke nok?

This content has been archived. It may no longer be relevant

Du er singel, du er ensom og du er drittlei av å se Julia Roberts og Jennifer Anniston kapre drømmemannen på under halvannet time igjen og igjen. Ta det med ro og sleng deg ned i den tomme senga di for her er syv romantiske komedier uten den vanlige klisjé-oppbygningen. For hvem vet? Kanskje ikke Mr. Right og Mrs. Right ender opp sammen en gang?

1. (500) Days of Summer (2009)

”Some people are meant to fall in love with each other, but not meant to be together”

Det er ofte at filmer som er annerledes kan bli mindre attraktive for de er vanskelig å forstå. (500) Days of Summer er ikke i denne kategorien. Det er en ekstraordinær film regissert av Marc Webb (The Amazing Spiderman) og skrevet av romantikkduoen Michael H. Weber og Scott Neustadter (The Fault in Our Stars og The Spectacular now) som skiller seg ut med sin nydelige fortellermåte og realistiske bilde på kjærlighet.

Filmen handler om Tom, spilt av Joseph Gordon-Levitt (10 ting jeg hater ved deg, Inception),  som jobber med å skrive takkekort selv om hans lidenskap er arkitektur. Han lever sitt rolige liv med gode venner, men livet hans blir snudd på hodet da Summer, spilt av Zooey Deschanel (New Girl, Yes Man), begynner på jobben hans og han blir hodestups forelsket. Det negative er at Summer ikke tror på kjærligheten, og uansett hvor nære og intime de blir ser hun på dem som venner.

Best for deg som sliter med å komme over noen eller deg som holder på med en som aldri vil noe seriøst.

 2. Forgetting Sarah Marshall (2008)

”When life gives you lemons just say ‘FUCK THE LEMONS’ and bail”

Forgetting Sarah Marshall er en film de fleste har sett, og som de som ikke har sett absolutt må se. Filmen er skrevet av Jason Segel ( How I Met Your Mother), som man også finner i rollen som Peter, en tv-serie-komponist som har nylig blitt dumpet av Sarah Marshall. Hun spilles av Kristen Bell (Veronica Mars) og er en kjent tv-skuespillerinne. Peter går i en dyp kjærlighetssorg etter bruddet og bestemmer seg for å dra til Hawaii alene for å prøve å komme videre med livet. Dessverre for Peter er også hans eks-kjæreste Sarah der med sin nye elsker, rockestjernen Aldous Snow (Russel Brand) og kleinhetsballen ruller og blir større og større jo lenger ut i ferien man kommer.

Denne komedien er helt fantastisk morsom og er den første filmen Segel har vært manusforfatter til. Senere har han også skrevet manus til filmer som Get Him to the Greek, The Muppets, The Five-Year Engagement og Sex Tape. Men ingen har helt kunnet målet seg med Forgetting Sarah Marshall. Han viser også penisen sin i en scene i filmen hvis noen har vært på leting etter den.

Best for deg som har en eks som var en dritt eller du bare vil se en god komedie.

3. My Best Friend’s Wedding (1997)

“If you love someone, you say it right then, out loud. Otherwise the moment just passes you by.”

Ingen romantisk komedieliste, anti eller ikke, er uten Julia Roberts. Derfor måtte hun selvfølgelig være med her også. Denne gangen i 90-talls-klassikeren My Best Friend’s Wedding. Regissert av australieren P. J. Hogan som også står bak filmer som Confessions of a Shopaholic og Muriel’s Wedding.

Julianne og George (Julia Roberts og Rupert Everett) har vært venner i en lang tid. Bortsett fra en to-måneders flørt de hadde for mange år siden har ikke Julianne hatt noen romantiske følelser for George. Men når hun får vite at George er forlovet føler hun at han alltid har vært den rette for henne. Hun drar dermed ned til bryllupskaoset med ett mål: Få George til å innse at det er henne han egentlig elsker. Oppgaven blir selvfølgelig enda vanskeligere når George sin forlovede Kimberly (Cameron Diaz) viser seg å være en engel. Derfor må Julianne be om back-up og flyr ned sin homofile venn Michael (Dermot Mulroney) som må late som han er Juliannes forlovede.

Dette er en film alle jentefilmerelskere burde se.

Best for deg som er hemmelig forelsket i en venn.

 4. Celeste and Jessy Forever (2012)

”Do you want to be right or happy?”

En absolutt anti-romantisk komedie regissert av den nesten ukjente Lee Toland Krieger og med komikerne Andy Samberg og Rashida Jones (Lonely Island og SNL) i hovedrollene. Celeste and Jesse Forever handler om det separerte paret Celeste og Jesse som fortsatt er bestevenner og henger sammen hver dag. Det er tydelig at de er ment for hverandre, men likevel har de valgt å ikke være gift lenger. Harmonien snur fort når Celeste sier hun aldri vil bli sammen med Jesse igjen og Jesse møter en ny.

Filmen er kul og fengende, og du har lyst til å kline til skjermen av irritasjon over unødvendig kjærlighetssorg og av å se Celeste sette stolthet foran kjærlighet.

Best for deg som vurderer å gå ut fra et langvarig forhold eller akkurat har gjort det.

5. Love, Rosie (2014)

”After all; soulmates always ends up together”

Det er ikke lenge siden Love, Rosie gikk på kino i Norge, med datteren til Phil Collins, vakre Lily Collins i en hovedrolle. Filmen handler om barndomsvennene Rosie (Lily Collins) og Alex (Sam Claflin) som deler et kyss en fuktig kveld på byen. Etter at Rosie sier til Alex at de skal glemme kysset begynner den lange reisen gjennom år på år der de begge prøver å dekke over sine følelser for hverandre. Denne er litt den samme sjangeren som Celeste and Jesse Forever. Du har lyst til å skrike og slå vett inn i skallen deres siden de gjør noe som kunne være så enkelt til noe så vanskelig. Likevel er den litt annerledes ved at den er britisk, går over femten år og har mer den romantiske britiske stilen over seg enn de amerikanske komediene. En absolutt nydelig film man burde se om man har tålmodighet til å være vitne til lidelser.

Best for deg som ikke har fått din store kjærlighet gjennom mange år.

6. Casablanca (1943)

”We hear very little and understand even less.”

Å kalle Casablanca for en komedie er kanskje å dra den litt vel langt, men at den er romantisk er det ingen tvil om. Det er heller ingen tvil om at den er denne anti-romantiske listen verdig siden hovedkarakterene Rick og Ilsa (Humphrey Bogart og Ingrid Bergman) ikke er det klisjé kjærlighetsparet. For de som ikke vet hva Casablanca omhandler, er det om Afrika under andre verdenskrig. Bareieren Rick som ikke vil ha noe med noe politisk å gjøre og den vakre kvinnen Ilsa som har en historie med Rick og kommer til Casablanca og baren hans med sin nye kjæreste. Det gjør at Rick går fra å ikke være innblandet i noe, til å bli innblandet i alt. Filmen er selvfølgelig helt magisk og er en av de mest kjente filmene i filmhistorien.

Best for deg som elsker klassiske filmer og har et sterkt hjerte.

https://www.youtube.com/watch?v=TLU41jUnWM4

 7. The Break-Up (2006)

Bare ved å lese tittelen forstår man at dette er en film for anti-romantikk-listen vår. Og det gjør heller ikke noe at Jennifer Aniston og Vince Vaughn er i den, og at den er regissert av Peyton Reed (Bring It On, Yes Man og Down With Love) heller.

The Break-Up handler ikke overraskende om et brudd. Gary og Brooke er samboere og elsker hverandre. Likevel har de små detaljeproblemer som irriterer dem begge, og en kveld går det så langt at de slår opp med hverandre. Siden ingen av dem egentlig ikke vil gjøre det slutt, men vil såre den andre, gjør de stygge ting mot hverandre som gjør at de glir lenger og lenger vekk fra hverandre. Det som er interessant med The Break-Up er at jenter som ser filmen holder med og forstår Brooke sin side og gutter forstår Gary sin side. Hvem tror du at du vil holde med?

Best for deg som har kommet ut av et brudd eller er midt i et brudd.

Siste podcaster

Anbefalte artikler