Deilig bergensk visepop til Urørtfinalen

This content has been archived. It may no longer be relevant

Urørtfinalen er en aften satt sammen av band og artister som har utmerket seg det siste året. Konkurransen arrangeres av NRK P3 og finalistene er stemt frem av P3-lyttere. Årets finalister er: Silja Sol, Miss Tati, Slutface, WDSTCK og Kristian Kristensen. Finalen sendes på NRK3, og vinneren blir stemt frem av seerne og en jury bestående av Marit Larsen, Kvelertak-gitarist Mackiek Ofstad og P3-musikksjef Mats Borch Bugge.

Med strålende kritikker for sitt debutalbum fra både VG og Bergens Tidene gikk Silja Sol en lysende overgang til 2015 da hun var en av de fem artistene som ble stemt frem til Urørtfinalen. Tidligere har flere artister markert seg etter å ha deltatt i konkurransen, blant annet: Lars Vaular, Kvelertak, Team Me, Honningbarna, Oslo Ess og Lemâitre.

– Det kan være litt av hvert

Sjangeren har blitt omdiskutert. Musikken er både beskrevet som pønkete og som rolige viser. Silja har fått ros for evnen til å balansere forskjellige sjangere, noe som blir vanvittig fint å høre på.

– Det begynner med meg og gitaren, så blir det litt mer når vi tar med band. Jeg er ute etter å fange humør og stemninger når jeg gjør musikk og skriver låter. Musikken min kan også høres litt rå og ubehandlet ut, kanskje litt pønkete i formatet og fremtoningen, forteller Silja.

Bergensbølge?

I årets Urørtfinale er hele tre av fem finalister fra Bergen. Altså er mulighetene store for at en bergenser tar seieren med seg hjem. Det har vært mye snakk om talenter fra vestlandsbyen, spesielt det siste året hvor blant annet stjerneskuddet Aurora Aksnes ble signert både i Norge og av flere andre store utenlandske plateselskaper. I tillegg til Silja Sol er både WDSTCK og Miss Tati fra Bergen.

Bergen koker! Jeg tror alltid det vil være mye musikk og kultur i Bergen. Det er et veldig godt miljø med mange kreative sjeler, og jeg tror byen er akkurat passe stor til at du lett får finne identiteten din i kunst og uttrykk. I tillegg er det gode scener og gode utesteder som tilbyr godt kulturliv. Det er lett å være i Bergen og holde på med musikk, sier Silja.

Stor mulighet

Det er ingen tvil om at deltakelse i Urørtfinalen åpner mange dører for usignerte artister i Norge. Som nevnt tidligere er det flere artister som har gjort det svært godt etter å ha deltatt. Silja forteller at Urørtfinalen er en fin eksponeringsmulighet på en fin scene i Trondheim. Uavhengig av plassering tror hun det vil komme mye godt ut av kvelden.

I tillegg til en direktesendt konsert på TV blir også mulighet for publikum å se alle bandene etter selve finalen da de skal spille på hvert sitt rom på Studentersamfundet.

– Jeg har spilt liveopptreden på TV før, så jeg vet litt hva jeg går til, men jeg har aldri spilt mine egne ting. Det er noe spesielt med å presentere egne låter helt i fronten, sier Silja, som var med å kore for Sondre Lerche under Spellemann-utdelingen tidligere i vinter.

Til tross for at hun har vært på TV før, avslører hun at nervene kommer snikende:

– Nervøs? Ja, jeg kommer helt sikkert til å bli nervøs når det nærmer seg. Litt nervøs rett før det skjer og så kommer jeg inn i det.

Urørtfinalen sendes direkte fra Studentersamfundet i Trondheim i dag kl. 21:35 på NRK3.

Hvis du vil vite hva Silja Sol gjør rett før hun skal på scenen kan du høre det og resten av intervjuet her: 

Anbefalte artikler