72 timer med digital moro

This content has been archived. It may no longer be relevant

Til helgen skal 700 ungdommer samles i Sotra Arena for å bedrive den edleste av hobbyer (i hvert fall ifølge oss i Hardcore) nemlig dataspill. Arrangementet er et LAN-party, arrangert av HordaLan Dataparty, og vi har vært så heldige at vi har fått besøk av Leder Haakon Glomnes med følge.  

LAN-party er en trend som begynte rundt midten av nittitallet, og som virkelig har tatt av i Norden de siste ti årene. Prinsippet er at hvem som helst kan ta med seg sin personlige datamaskin, og så kobler man seg opp på “Local Area Network”, eller LAN-tilkoblingen som er på huset. Da kan man enkelt og elegant spille sammen på store online multiplayer-spill. Eller lokale strategispill for to spillere. På LAN pleier det å være noe for enhver smak.

– Ideen om å starte et LAN kom vi på tre måneder før vi arrangerte det for første gang, forteller Haakon Glomnes, og ler mens han mimrer tilbake om mindre organiserte tider:

– Å samle nesten 300 ungdommer og utstyr  inn i en hall viste seg å være en utfordring, men det har gått bra hvert år til nå heldigvis.

Problemer og utfordringer

Med seg i studio har Haakon to styremedlemmer; Martin Gjøen og André Kjelby. De er enige i at det oppstår en del problemer og utfordringer når man arrangerer eventer i denne skalaen, og har en god historie fra en av de største utfordringene de har møtt når de har arrangert LAN-party.

– Den største utfordringen er internett. Se for deg; du har en hall med null internett, nærmeste punkt er 350 meter borte i en barnehage. Løsningen blir å trekke en fiberkabel opp på et tak, over en bygning, over en trafikkert vei.
Vi begynte å trekke kabelen 03:00 om natten, og var ferdig tidlig på morgenen, forteller André.

Sikkerhet først

Når vi spør om skrekkhistorier fra ungdommer som ikke har sovet på 78 timer, er det tydelig at de unge arrangørene tar sikkerheten og helsen til deltakerne på alvor.

– Vår første prioritet er at foreldre skal kunne sende ungene sine til en trygg plass og et trygt arrangement. Vi prøver alltid å gjøre det vi kan for å bedre sikkerheten og komforten i tilbudet.

Hele intervjuet fra da HordaLan Dataparty var på besøk i Hardcore kan du høre under:

Hvis du vil bestille billetter til arrangementet kan du følge denne linken. Og husk selvfølgelig å høre denne ukens podcast fra Hardcore om du gikk glipp av den:

Siste podcaster

  • Spillmagasinet: Kommende Adaptasjoner og Bisarre Fohåndsbestillinger
    Er vi på veg mot en storhetstid for gode filmadaptasjoner av spill, nå som spill begynner å bli mer og mer normalisert som et medium? Og er det verdt å betale nærmere 2000 NOK fo å få tilgang til Star Wars Outlaws 72 timer før alle andre? Store spørsmål som trenger lange svar fra store personligheter i denne ukens episode! I Studio: Benedikte, Kristian, og Agnar

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler