Fra Haugesund til Abbey Road

This content has been archived. It may no longer be relevant

Haugesundartisten O. Martin, eller Odd Martin Skålnes som han egentlig heter, gjestet Studentmorgen tirsdag denne uken. Det tidligere medlemmet i The Alexandria Quartet slapp sitt debutalbum som soloartist for et drøyt år siden.

 Jeg gidder ikke gå rundt grøten, jeg er singer-songwriter, sier Odd Martin bestemt.

Hvorfor Odd Martin ble til artistnavnet O. Martin har en helt naturlig forklaring, ifølge ham selv:

 For det første var jeg lei av å bli sett rart på når jeg var i England, også føler jeg at det høres bedre ut enn mitt egentlige navn. Jeg googlet “Odd Martin”, og det var en eller annen pub-trubadur som kalte seg det. Det var liksom ikke helt meg.

Nytt album i Abbey Road Studios

27. januar 2014 kom debutalbumet Silence Fiction ut. Albumet har høstet god kritikk, og artisten kan skilte med flere gode terningkast.

 Jeg prøvde å fortelle litt historier på den plata her. Ofte skriver man noe som bare høres fint ut, men jeg hadde lyst til å lage låter som hadde litt mer dybde.

Albumet er spilt inn i legendariske Abbey Road Studios, som kan skilte med artistnavn som blant annet Queen, Muse, Pink Floyd, Oasis og ikke minst The Beatles.

I følge O. Martin skal det ikke være så stor økonomisk forskjell fra å spille inn i Norge.

 Når en først skal gjøre noe kan en jo gjøre det ordentlig og oppleve ting, sier han.

O. Martin forteller videre at han har blitt godt kjent med en av de ansatte i studioet, og fikk omvisning for faren og seg selv i området forrige gang han var der.

Hør O. Martin fortelle om artistnavnet og plateinnspillinga her:

Første gang alene

Han har tidligere gitt ut flere album med bandet  The Alexandria Quartet, men dette er det første albumet O. Martin er alene om.

– Det er egentlig ikke så veldig annerledes. Jeg får bestemme litt mer selv, det er egentlig den store forskjellen, forteller han.

På scenen er han derimot ikke alene, han har nemlig med seg et band bestående av Kim Åge Furuhaug, tidligere medlem i The Alexandria Quartet, og Fredrik Vågsborg og Mathias Monsen som er kjent fra blant annet bandet Casiokids.

I tillegg jobber han i studio med en annen bergensartist:

– Jeg spiller jo med Aurora Aksnes og jobber i studio med henne, det er det som er hovedprioriteten nå, forteller han.

Musikkåret

2014 var et år preget av musikk for O. Martin. I tillegg til å slippe debutalbum, spilte han flere konserter på festivaler og i Oslo under By:Larm.

– Jeg var opptatt med en del andre ting, men har vært mye musikk dette året. Det var gøy, sier han fornøyd.

Han har allerede rukket å få gjengangere på konsertene sine, noe han synes er stas:

– Vi har en fantastisk fyr som heter Erik som er på hver konsert. Han står foran og smiler. Han elsker å gå på konsert; det er hans greie virker det som. Jeg skrev han faktisk opp på gjestelista i kveld.

I 2015 er det å fortsette arbeidet med Aurora Aksnes som gjelder, og i tillegg skal han blant annet spille bass med Silja Sol på Urørt-finalen fredag kveld.

Hør O. Martin fortelle om resten av året her:

Anbefalte artikler