Preview: Barcelona-Levante

This content has been archived. It may no longer be relevant

4. januar velger Luis Enrique å benke både Neymar og Lionel Messi i bortekampen mot Real Sociedad på Anoeta. Jordi Alba scorer selvmål etter to minutter, kampen ender 1-0 og David Moyes får en etterlengtet opptur i Baskerland. De etterfølgende dagene spekuleres det hvorvidt det er en isfront mellom Messi og Luis Enrique. Jobben til sistnevnte henger i en tynn tråd, og i hjemmekampen mot Elche tre dager senere, er kun en overbevisende seier godt nok. Lionel Messi scorer hattrick og Barça vinner 5-0.

Ti på rad

Siden kampen mot Real Sociedad har katalanerne vunnet 5-0, 3-1, 4-0, 4-0, 1-0, 6-0, 3-2, 3-2, 5-2 og 3-1. Dette inkluderer blant annet tre kamper mot Atletico Madrid, som maltrakterte byrival Real Madrid lørdag ettermiddag. Barcelona er La Ligas store formlag og ligger bare ett poeng bak Los Galacticos. Og kanskje aller viktigst: Luis Enrique og Lionel Messi virker å være perlevenner. Søndag venter Levante på mektige Camp Nou.

Levante kjemper mot nedrykk

Den lille Valencia-klubben, som ledet La Liga etter ni serierunder i 2011, kjemper for øyeblikket i nedrykksstriden. Laget tok riktignok en svært imponerende og ytterst viktig 4-1-seier mot Malaga hjemme på Ciutat de Valéncia i forrige serierunde. David Barral med en fortid i Castilla scoret hattrick og Levante må sette sin lit til 31-åringen om det skal bli poeng mot Barcelona. Til tross for seieren ligger ”Les Granotes” på nedrykksplass, og like bak lusker Cordoba og Granada med 18 poeng hver. Det er i midlertidig bare ett poeng opp til Elche som per dags dato innehar den viktige 17. plassen på tabellen. Dermed er bordet dekket for en kamp mellom to lag på desperat poengjakt i hver sin ende av tabellen.

Statistikk

De siste seks møtene mellom lagene har endt med fem Barça-seiere, og én uavgjort med en total målforskjell på 23-3 fordel katalanerne. Sesongens første møte endte 0-5 på Ciutat de Valéncia, hvor både Lionel Messi og Neymar tegnet seg på scoringslisten. Få levner bortelaget noen sjanser før denne kampen, og tar en i betraktning Barcelonas hjemmestatistikk med 37 seire på de siste 41 kampene skal og bør dette bli en komfortabel hjemmeseier.

Verdens beste angrepstrio?

Barça har antageligvis verdens mest fryktede angrepsrekke i Lionel Messi, Luis Suárez og Neymar. Treeren på topp har stått for 23 av Barcelonas 37 scoringer de siste ti kampene. En skal naturligvis ikke glemme BBC-trioen (Bale, Benzema og Cristiano Ronaldo) i Real Madrid, men basert på den siste tids form er det definitivt de rød- og blåstripedes treer som har levert best.

I søndagens bortekamp mot Athletic Bilbao på San Mamés var Lionel Messi involvert i alt og tegnet seg også på scoringslisten i 3-1-seieren mot Villareal i Copa del Rey. En har vel knapt sett den lille argentineren være så god siden 2012. Neymar og Luis Suárez bidro med hver sin scoring mot Athletic Bilbao. Dersom sistnevnte får opp et scoringssnitt i nærheten av sine to rekkekamerater kan det bli en virkelig spennende vårsesong for Luis Enrique og hans lag.

Skadesituasjon og overgangskrøll

Alt virker å gå på skinner for Barcelona om dagen, og til tross for Levantes 4-1-seier forrige serierunde, er det vanskelig å skjønne hvordan de skal tukte hjemmelaget. Barcelona har dessuten kun benkesliterne Thomas Vermaelen og Douglas Pereira ute med skade.

Bortelaget mangler i Mohamed Sissoko, Nabil El Zahr og Pape Diop fra troppen, som gjør oppgaven ekstra stor. I tillegg falt signeringen av costaricaneren Bryan Ruiz sammen, da overgangspapirene fra Fulham ble levert for sent. En kan naturligvis spørre seg selv hvorvidt Ruiz ville løftet et eneste La Liga-lag til nye høyder, men signeringen kunne likevel gitt laget sårt tiltrengt energi.

Tøft kampprogram

Levante har tapt sine tre siste bortekamper, og du får kun 1,05 på Barcelona-seier. Alt tilsier at Barça vinner dette komfortabelt, men Celta Vigo viste at det var mulig da de vant 0-1 på Camp Nou 1. november. I tillegg spilte Barcelona midtukekamp mot Villareal, og skal ut i en svært viktig Champions League-kamp mot Manchester City om halvannen uke. Derfor er det mulig Luis Enrique benker noen av de etablerte spillerne, men det er heller tvilsomt at Messi settes på sidelinjen igjen etter fadesen Anoeta.

Forventede lagoppstillinger

Barcelona (4-3-3): Bravo – Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba – Iniesta, Busquets, Rakitic – Suárez, Messi, Neymar.

Levante (4-4-2): Mariño – Toñis, Ramis, Navarro, López – Morales, Simao, Camarasa, Xumetra – Uche, Barral.

 

Siste podcaster

  • Ole Rolfsrud-spesial!
    Sesongens andre gjest er ingen ringere enn selveste Ole Rolfsrud! Den smilende programlederen og tv-personligheten forteller om studietiden, hans start i karrieren og fotball interessen. Til slutt blir det en spennende quiz mot Offsides egne Primavera. I studio: Kristiane Reigstad, Ole Rolfsrud og Martin Primavera Produsent: Marte Seeberg Ansvarlig redaktor: Sofie Larsen Nesdal Følg oss på Instagram! @offside_srib

Anbefalte artikler