Stavangerband skyter mot suksess

This content has been archived. It may no longer be relevant

I dag fikk vi besøk av Haley Shea, vokalist i rockebandet Slutface som har konsert i kveld på det Akademiske Kvarter. Bandet er fra Stavanger og består av Haley, Lasse Lokøy, Halvard Skeie Wiencke og Tor-Arne Vikingstad. De beskriver sin egen musikk som skranglete pop-rock.

“Riot grrrl”-inspirert

Haley forteller at “Slutface”-navnet begynte som en spøk, men at det utviklet seg til å representere både musikken bandet lager og budskapene de vil formidle. Som eneste jente i bandet er Haley inspirert av “Riot grrrl”-bevegelsen fra USA og dens kritikk mot jenters fremstilling i musikkbransjen. Bandet fremmer sine meninger gjennom tekstene, og Haley forteller at musikken er en viktig plattform for å uttrykke seg.

Urørt-finalister

Slutface er de første som har kommet videre til NRK P3 sin Urørt-finale som sendes på TV 7. februar. Bandet har snart spilt sammen i to år og det har fra starten vært deres mål å komme så langt, sier Haley. Silja Sol er den andre artisten til finalen, som spiller på Hulen fredag, 30. januar.

Slutface spilte på Kvarteret i august 2014, og er nå tilbake i kveld. Haley sier hun gleder seg og ser frem til å spille sammen med bandet PalmFace.

Hør hele intervjuet her:

Anbefalte artikler