Enkle retter til Superbowl

This content has been archived. It may no longer be relevant

Når Seattle Seahawks og New England Patriots møtes til Superbowl XLIX natt til mandag, er det ikke bare en av verdens største idrettsbegivenheter som står på programmet. Superbowl har utviklet seg til å bli et popkulturelt fenomen med legendariske reklamer og overdådig pauseunderholdning.

Ikke minst har Superbowl blitt en kulinarisk høytid hvor man kan utfolde seg i frityrolje, snacks og sauser. Mye av denne maten krever dessverre en del forberedelser, og man trenger en del tid og utstyr for å lage det.

Her er derfor noen tips til enkle retter du kan servere på din Superbowl-fest.

Enkle kyllingvinger

Klassiske Buffalo Wings er essensielt under Superbowl, og skal i utgangspunktet friteres. Fritering tar dessverre lang tid, og leiligheten din kommer sannsynligvis til å lukte som en skitten fast food-restaurant når du er ferdig.

Det er mye enklere å steke kyllingvingene i ovnen. Spre de utover en plate med bakepapir på og stek i anbefalt tid. Legg gjerne kyllingvingene i marinade dagen før. Det absolutt enkleste er å bruke en barbeque-saus og smake til med salt og pepper. Hvis du vil sprite det opp et hakk kan du også prøve Hannes favorittmarinade til kyllingklubber:

Hannes honningmarinade til kyllingklubber

1 ss finhakket hvitløk

2 ss Kickoman soyasaus

3 ss honning

4 ss rapsolje

Tilsett litt pepper, men ikke salt.

Doble blandingen til du har nok til kyllingklubbene dine, men hvis du dobler kan det bli mye olje. Hold gjerne igjen noen spiseskjeer med olje etter hvert som du lager mer. Hvor søt eller salt du vil ha blandingen, kan du kontrollerer ved for eksempel å bytte til 2 ss honning og 3 ss soyasaus for en saltere blanding.

Stek kyllingklubbene i 30-40 min på 180 grader varmluft. Husk å vend klubbene litt med en stekespade underveis i stekingen, ca. hvert tiende minutt.

Blue Cheese-dressing

Blue Cheese-dressing er selvfølgelig ikke den billigste dressingen du finner, men den er utrolig enkel å lage. Du trenger:

70-80 gram blåmuggost

7-8 spiseskjeer Crème Fraîche

Salt og pepper

Kjør osten i en foodprosessor eller med en stavmikser, bland inn crème fraîchen og smak til med salt og pepper. Enklere blir det ikke!

Spicy Sliders

Sliders kan gjøres på utrolig mange måter, det er kun fantasien som setter grenser. Mitt tips er å lage noen spicy sliders til et Superbowl-bord som kan bli ganske tungt. Dette trenger du:

Sliders

Ciabattaer

Fersk chili, finhakket

Rødløk

Tomat i skiver

Ruccula

Lime

Begynn med å steke sliderene i smør/nøytral olje sammen med finhakket fersk chili. Hvis du lager sliderene selv må du gjerne blande inn chili og lime allerede da.

Jeg bruker ciabattaer fordi de vanlige hamburgerbrødene er utrolig kjedelige. I tillegg har ciabattaene passe størrelse til slidere.

Jeg ville servert sliderene med tomat, rødløk og ruccula. Rødløk og ruccula er friske innslag, og tomaten er et behagelig innslag i en burger med mange kraftige smaker. Del gjerne limen i åtte biter og server ved siden av. Da får alle mulighet til å tilpasse mengden lime selv, i tillegg til at limen er en flott fargevariasjon på tallerkenen.

Vel bekomme og nyt årets sportsbegivenhet med mengder av fet og deilig mat. 

Hvis du helst vil slippe all matlagingen og bare kose deg ute kan du nyte årets Superbowl på Kronbar. Touchdown, Studentradioen i Bergens program om amerikansk fotball, varmer opp til kampen med gjenforening og amerikansk fotball for dummies. Ikke minst kan du bestille mat fra Royal Burger og Grill direkte til festen.

Anbefalte artikler