Spillelisten uke 4

This content has been archived. It may no longer be relevant

08. Sala Says Mhyp – Sadness For Sale

Raabe-familien gjør seg bemerket, og denne uken er det Johanne og Sigrid som har fått plass på A-listen. Disse unge jentene har to helt nydelige stemmer, og det er ikke vanskelig å høre at de har et godt apparat rundt seg når de skal lage låter. Gode stemmer og god produksjon fører til godt resultat. Dette er nok ikke det siste vi hører fra disse to, ja takk til mer!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/184943596″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

07. Lisa Alma – Man

Denne låten til danske Lisa Alma er av typen låt som vokser på deg. Du tror kanskje det bare er en kjedelig pop-låt, men gi den et par lytt. Lisa skriver tekster med en dybde du ikke finner så ofte i dette lydformatet, og når du først setter deg inn i låten kommer du til å elske den. Lisa Alma er signert på det forholdsvis nyetablerte labelet No Forevers, i selskap med blant annet Sgrow og Sun in Sound.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/184872572″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

06. Nite Fields – Prescription

Vi elsker australske musikere, noe som kanskje skinner gjennom med tre australske band på listen denne uken. Nite Fields ble stiftet i Melbourne disse også, men holder til i Brisbaine. Dette er første låten fra kommende album, Depersonalisation, som kommer 3. februar på Felte. Albumet er innspilt over en periode på fire år i diverse garasjer og studioer. De serverer et pop-aktig lydbilde med sterke Joy Division-tendenser. Litt uorginalt lydbilde går greit når man gjør det såpass bra som dette.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/184568406″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

05. Pond – Zond

Pond er sammensatt av en gjeng smågærne gutter fra Tame Impala. Blant dem finner vi Nicholas Allbrook som tidligere har vært listet med 100 k’s’ Round Carmel, og vi skrev for lengst under på at vi er fans av dette arbeidet. Pond er intet unntak, og albumet Man It Feels Like Space Again som slippes i slutten av måneden blir en høydare.

Og forresten. Pond spiller på Vulkan Arena i Oslo 11. mars, så vi anbefaler å drøye hjemreisen fra By:Larm bittelitt. Og en ting til, dersom du er Pond-fan, er det også duket for Psykedelisk Aften på Garage førstkommende fredag. Garage der altså. Fredag.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=HNnd-gl_U4w&w=1280&h=750]

04. Travis Bretzer – Lady Red

Denne låten av canadiske Travis Bretzer er singel nummer to fra hans kommende debutalbum Waxing Romantic som slippes 23. februar. Lady Red er en romantisk, lett-og-ledig poplåt, som det ikke går an å ikke like. Travis jobber til vanlig med å lage jingler, noe som gjenspeiles i hans låtkomposisjoner. Hvis du liker Lady Red burde du også sjekke ut den første singelen fra platen Promises, den er nemlig også veldig likbar.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/185684777″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

03. Contrast – Construction

Contrast er fire gutter fra Melbourne som beskriver seg selv som “bare noen gutter som liker skating og lokal musikk.” Bandet ble stiftet i 2012, og kom ut med første smakebit på hva de kan i 2013, med sangen “dull”. Shoegaze som er spennende og faktisk holder på oppmerksomheten er en kunst, og denne kunsten behersker Contrast til fingerspissene.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/182201193″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

02. UKENS ALBUM: Mesita – The Phoenix – Heard You’re Happy

Mesita er soloprosjektet til James Cooley, og The Phoenix ble sluppet 30. desember. Mr. Cooley debuterte i 2008 med albumet Cherry Blossoms, og The Phoenix er hans fjerde fullengde. Sjekk ut!

01. UKENS LÅT: Waterstrider – White Light

Waterstrider kommer fra Aakland, California, og musikken deres er sterkt influensert av dette området. De ønsker å formidle følelsen av miljøer hvor det urbane og naturen møter hverandre, hvor byens kjas og mas møter redwoodskogens ro og balanse. Denne låten er førstelåten fra Nowhere Now, deres kommende album. Musikken er nyansert, spennende og uforutsigbar. Den blir bedre for hver gang du lytter til den, fordi den avslører flere og flere kule triks og interessante løsninger.

Med like catchy vers som refreng er sangen en glede fra ende til annen. Den viser at sanger ikke trenger en tydelig hook for å fenge. Vi gleder oss til album.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/184458117″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Følg Trigger på Soundcloud:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/playlists/73734069″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Lytt til spillelisten på Spotify:

Anbefalte artikler