Hva forventer vi av George Lucas’ Strange Magic?

This content has been archived. It may no longer be relevant

De fleste av oss har hørt navnet før, smakt litt på det, tygd litt på det. Er ikke han den mannen som regisserte Star Wars og Indiana Jones filmene? Jo. Han er nok den mannen. I løpet av dette året har nettopp denne mannen laget en animasjonsfilm der traileren får en rekke folk på Internett skrive til fingrene blør, noe som for eksempel:

“The first half of the trailer makes this look gratingly generic. The second half makes it seem like there could possibly be an inkling of something interesting there. Mostly, no though. Just no.”

Greit nok, så er det ikke selveste George Lucas som regisserte denne filmen, men han og noen andre har gått sammen og skrevet den. LucasFilm Ltd altså. Med tanke på at han og gjengen hans har samlet hodene i selskapet og laget en animasjonsfilm med en liten dæsj musikal gjør meg litt nysgjerrig. Når man ser på traileren uten å lese noe om filmen på forhånd (som jeg gjorde) tar det litt tid før man forstår hva filmen egentlig handler om. Etter andre omgang med traileren forsto jeg at de har lekt med fortellingen En midtsommersnattdrøm av Shakespeare.

Strange Magic handler om en verden der feer og troll-lignende krek lever i sine separate verdener helt til grensen en dag blir brutt og de får kjennskap til hverandres eksistens. Alt oppi dette blir det kidnapping, synging, magi, action og selvsagt humor. Dette er en musikal inspirert barnefilm/familiefilm, og jeg gleder meg sykt hvis jeg kan innrømme dette. Sangene i filmen er inspirert fra 50- 60-tallet, men det er også lovet sanger fra de siste seks tiår.

En av de største temaene i denne filmen er kulturkrasj, noe som alltid er aktuelt og spennende. I tillegg ser det ut til at det er en kvinnelig protagonist, en mannlig selvopptatt ”hjelper” og en mannlig antagonist. For oss som har lest eller sett Shakespeares stykke En midtssommersnattdrøm vet hva vi har i vente, men jeg håper regissøren, Gary Rydstrom, lager en liten vri på fortellingen.

Filmen kommer i Januar 2015 og vi får høre stemmene til Kristin Chenoweth, Peter Stormare, Evan Rachel Wood, Alan Cumming m.fl.

Jeg vet ikke med dere, men denne filmen skal jeg prioritere etter nyttår da dette både høres ut som og ser ut som noe virkelig oppløftende og lettspiselig i all denne storfilmsesongen vi er i. I tillegg til dette elsker jeg at noen endelig har laget en animert versjon av En midtsommersnattdrøm.

Siste podcaster

Anbefalte artikler