Sommerens beste serier

This content has been archived. It may no longer be relevant

Sommerferien er over og seriesesongen har startet opp igjen med nye sesonger av serier som Narcos og Master Of Sex. Dette betyr derimot ikke at sommerferien har hatt mangel på gode serier. Kinosyndromet lister dermed opp sommerens tre mest bemerkelsesverdige serier.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=XWxyRG_tckY]

Den desidert mest populære av seriene som har kommet ut i sommer er Netflixs Stranger Things. Serien ble utgitt av Netflix 15. Juli og ble skapt og skrevet av de relativt ukjente Duffer brødrene.

Serien utspiller seg på 1980-tallet i den fiktive byen Hawkings, Indiana og er en hyllest til 80-tallets pop kultur. Serien tar for seg forsvinningen av en ung gutt og en telekinetisk jente som hjelper vennene hans i sitt søk om å finne han. Her følger vi samtidig guttens eldre bror, mor, og byens politisjefs egne undersøkelser.

Det som gjør denne serien unik er dens fantastiske manus og skuespillerprestasjon av relativt ukjente og unge skuespillere. Den klarer også samtidig å blande sjangerne drama, horror, thriller og komedie på en måte som minnes om filmer som E.T og The Goonies. Hvis du har levd under en stein denne sommeren og ikke har hørt om Stranger Things, er det på tide at du graver deg opp og gir den en sjanse. Serien har en IMDB Score på 9.1.

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=556N5vojtp0]

HBOs The Night Of er en 8 episoders miniserie basert på den britiske 2008 krim-serien Criminal Justice. Den hadde sin premiere 10. Juli 2016 og ble skapt av Schindlers liste og The Wire forfattere Steven Zaillian og Richard Price.

I serien følger vi Nasir Kan spilt av Riz Ahmed. Etter en kveld med festing sammen med en fremmed kvinne, våkner han opp til henne knivdrept og han blir siktet for hennes mord.

Det som skiller denne serien fra mengden er en egenskap som vi også gjenkjenner i serier som The Wire og Show Me a Hero. Den klarer å vise de mange sidene av en tilsynelatende enkel sak. Her ser vi alt fra Nasirs avhør og rettsak, til politiet og deres etterforsking. Serien kan virke litt seig til tider, men den mister aldri energien. Hvis du har tålmodigheten til å se på sakte bevegende, men intense serier som The Americans og Better Call Saul, er dette definitivt en serie for deg. Serien har en IMDB score på 8.9

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=HrB3rOcrJxg]

Den siste og definitivt minst kjente av disse seriene er ESPNs OJ.: Made in America. Denne fem-episoders dokumentarserien hadde opptak fra over 70 intervjuobjekter og handler om kontroversielle OJ-rettsaken.

Hvis du ikke vet hvem OJ Simpson er, ble du sikkert født på 90-tallet eller senere. OJ Simpson var en av USAs største stjerner innen amerikansk fotball før han ble siktet for drapet på sin eks-kone Nicole Brown i 1994.OJ Simpson-rettssaken er en av de mest omtalte straffesakene i verdenshistorie og ble blant annet vist direkte på TV her i Norge.

I OJ.: Made in America går vi gjennom livet til OJ fra ungdom til fengsel. Her går vi gjennom hans utrolige klasse-reise som på et punkt gjorde han til USAs største stjerne blant alle raser. Dette er en utrolig prestasjon med tanke på hvor raseskilt nasjonen var på den tiden.

Hvor denne serien utmerker seg, er i dens dramaturgiske oppbygning  hvor den klarer å vise forbindelsen mellom rettssakens utvikling og det raseskillte amerikanske samfunnet på denne tiden. Hvis du har noe interesse i OJ-rettsaken eller i det hele tatt nyter en god dokumentar fra tid til annen, er dette en serie du ikke kan gå glipp av. Den har for øyeblikket en IMDB score på 9,1.

Siste podcaster

  • Kill Billjo
    Mikael med besøk av Johannes fra Studentrådet snakker om to av 2000-tallets store filmer, nemlig Kill Bill og Kill Buljo! Hvem er farligst av samer og samuraier? Johannes oppdaterer også Mikael på Shogun. En hissig sending med andre ord.

Anbefalte artikler