– Det er tungt

This content has been archived. It may no longer be relevant

Jeg møtte Hvitmalt Gjerde-vokalist Johannes Fjeldstad og trommis Sturla Ulvenes Kverneng på Café Opera tidligere denne uken. Den siste måneden har de sammen med bassist Håvard Bakke turnert rundt i det ganske land, fra Honningsvåg i nord til Grimstad i sør. I dag avslutter de første turnérunde med en storslått konsert på “hjemmebane”, nemlig på Hulen her i Bergen.

Som en del av Ettersmak benyttet jeg selvfølgelig muligheten til å få verdifull innsikt i hva slags mat rockestjerner egentlig spiser når de kjører Norge på langs.

Life on the road

Hvitmalt-gjerde
Johannes og Sturla savner hjemmelaget mat når de er på turné. (Foto: Emma Gerritsen)

Guttene forklarer at de har reist rundt i Norge med bil, og at de har kjørt over tusen mil den siste måneden. Dette påvirker tydelig menyen.

Vi pleier å spise Esso sin burger, Statoil sin burger, kanskje Shell sin burger og av og til en restaurantburger, smiler Johannes.

Og panini da. Veldig mye panini, legger Sturla til.

Det er altså for det meste fastfood, eller drittmat som Sturla kaller det, turnélivet har å by på.

Jeg klarte ikke helt å dy meg, og måtte spørre guttene om det ikke innerst inne er litt digg å kunne spise drittmat hver dag.

Ikke hver dag i en måned. Det er tungt, forklarer Sturla.

Hvis dere har sett filmen Supersize Me, så er det mye det samme vi holder på med, ler Johannes.

Hør hvilken burger som var best, og hvem i bandet som har spist flest burgere i hele intervjuet her:

“Pad Johannes” og biff

Guttene forklarer at de har fått tilbud om hjemmelaget mat noen steder på turneen, men likevel har de valgt burgeren. Hvorfor er de ikke helt sikre på, for det de savner når de er på veien er nettopp hjemmelaget mat.

Det er derfor godt at de mellom turnérundene kan stå for matlagingen selv.

Spaghetti og biff er mine favoritter, forklarer Sturla som er glad i å lage mat.

Johannes er også glad i pasta, men i tillegg har han sin egen vri på den thailandske matretten pad thai.

Jeg kaller den “pad Johannes”, forklarer han. Den består av “masse rart” som han sier, men han vil ikke avsløre oppskriften på sin egen variant.

Høres ut som nattmaten jeg spiser

Da Truls og Morten fikk høre intervjuet med rockeguttene, dro straks Truls en parallell til sitt eget liv.

Hva er det jeg spiser når jeg spiser nattmat? Jo, jeg går på 7-Eleven og kjøper panini, og det hender jeg kjøper burger, forklarer Truls.

 Tenk deg å leve på det i en hel måned!

Morten er enig i at det kan være heftig, men påpeker atverdens største rockestjerner kanskje ikke bare spiser fastfood. De har nemlig ofte sin egen kokk med seg på turné.

Som ekte matelskere konkluderer vi derfor med at det kanskje burde være målet til alle band; å bli så store at man har sin egen kokk når man er ute og reiser.

For alle oss som ikke er så ofte på turné, men som kanskje oftere merker problematikken med dårlig nattmat, har Morten også et par tips til hvor man kan få tak i noe annet enn fastfood i Bergen.

– Søstrene Hagelin serverer jo fiskekaker på nattestid, og Tre kronern har hjemmelagede pølser.

Hør hele diskusjonen i studio, og hvilke mattips vi har til alle på roadtrip her:

Siste podcaster

    Anbefalte artikler