SiB åpner nytt legesenter på Danmarksplass

This content has been archived. It may no longer be relevant

Senteret, som skal ligge på Danmarksplass, åpnes etter planen i januar 2015.

– Her skal vi ha tre fastleger. Hver lege har kapasitet til 1500 pasienter på sin pasientliste. I tillegg vil senteret også være tilknyttet en tannlegeordning, sier Marita Monsen, kommunikasjonsleder hos Studentsamskipnaden i Bergen.

Marita Monsen (Foto: Frid Osen)
Marita Monsen (Foto: Frid Osen)

Beliggenheten for det nye legesenteret er ikke tilfeldig. Studentboligene på Grønneviksøren, BI og den nye høyskolen på Kronstad har alle kort vei til det nye senteret. I tillegg skal legevakten flyttes til Danmarksplass.

Større kapasitet
Akkurat når studentene kan søke om å få fastlege på senteret, er enda usikkert.

– Vi er midt i en ansettelsesprosess, i tillegg til at legene må registreres, forklarer Monsen.

Da SiB startet fastlegetilbudet i 2012, var pågangen så stor at de ikke hadde ledig kapasitet til flere.

– Derfor har vi i ettertid holdt dette tilbudet litt ”skjult”. Vi syntes ikke det ble riktig å reklamere for et tilbud som ikke hadde ledig kapasitet, legger hun til.

Nå ser Monsen frem til å åpningen i januar.

Vær tidlig ute

Man har rett til å bytte fastlege to ganger per kalenderår. Dersom du vil bytte fastlege er det gyldig fra den første dagen i måneden etter byttet er registrert, i følge helfo.no. Derfor gjelder det å være tidlig ute for å sikre seg en fastlege igjennom det nye legesenteret.

– Fastlegene vil starte med tomme lister og stor kapasitet, så når listene er fulle har vi klart å til sammen dekke et tilbud til 9000 pasienter, da det andre senteret også har kapasitet til 4500, avslutter hun.

Du kan lese mer om SiBs helsetilbud på deres nettsider.

Anbefalte artikler