Anmeldelse: Kvarteret

This content has been archived. It may no longer be relevant

Jeg og Truls dro for å anmelde det stedet hvor de aller fleste studenter har spist før, nemlig i Stjernesalen på Det Akademiske Kvarter, bedre kjent som Kvarteret. Stedet er for de fleste studenter best kjent som stedet hvor du drar på konserter og arrangementer, men også hvor du kan dra og spise uten å bli overrasket av skyhøye priser. Det er faktisk ingenting på menyen som overskrider 100 kroner, noe som gjør oss fattige studenter svært glade.

Hvordan smaker egentlig maten på Kvarteret? Det er viktig å nevne at restauranten i hovedsak drives av frivillige studenter som ikke nødvendigvis har erfaring fra restaurantbransjen. Likevel har de en spennende meny og et godt utvalg. Maten vi testet ble evaluert på alt fra pris og service til lokale, og selvfølgelig smak og studentvennlighet.

Stjernesalen finner du i 2. etasje på Det Akademiske Kvarter. Det er et koselig sted med en behagelig atmosfære, enten du kommer for å ta deg en kaffe, øl eller et helt middagsmåltid. De har en bred meny for både lunsj og middag, du finner flere spennende retter sammen med noen trygge valg og et utvalg av vegetarretter.

Både ris og ros

Jeg gikk for en rett som er kjent for nordmenn flest, nemlig nachos med kjøttsaus, tzatziki, salsa og guacamole. Truls var litt mer spenstig i sitt valg og bestilte falafel med tabbouleh, mynteyoghurt, hummus og en salat. Tabbouleh er nemlig en vegetarrett basert på bulgur med innslag av grønnsaker som tomat, agurk og løk.

Hør hva vi syntes her:


Nachosen var kanskje ikke den mest smakfulle, dessverre manglet den både krydder og guacamole. Det å ikke informere kunden ved bestilling at de er tomme for en av ingrediensene er «fyfy» i restaurant bransjen. Dette trekker selvfølgelig litt ned på servicen. Det var dessverre ikke mye å skryte av med denne retten, vi endte opp med å dyppe chipsen i salsaen som snacks fremfor for å spise kjøttet og den kjipe osten. På en annen side får du veldig mye mat for pengene, noe som er et stort pluss for oss studenter.

Likevel klarer det studentdrevne spisestedet å slå til med en utrolig god falafelrett. Den godt sammensatte retten av Falafel, tabbouleh, mynte yoghurt, hummus og salat ser ikke bare smakfullt ut på tallerknen, men smaker også godt. Falafelbollene er myke, hummusen smaker godt og er syrlig på smak. Salaten er godt komponert med både sesamfrø, friske tomater og balsamico. Falaffelretten var i motsettning til nachosen utrolig god, her får du mer enn hva du betaler for.

Velg noe spennende på menyen

Vi endte opp med å prøvesmake hverandres retter, hør hvordan det gikk:

Truls var ikke helt enig i min slakt av nachosen, men begge var svært enige når det kom til falafelen. Kvarteret er et utrolig studentvennlig sted med flinke frivillige som gjør det mulig for oss studenter å spise et fullverdig måltid til under en 100-lapp. Vi anbefaler deg å heller bestille noe litt mer spennende fra menyen deres, kanskje blir du like overrasket som oss!

Siste podcaster

    Anbefalte artikler