Studentradio-appen: slik ble den til

This content has been archived. It may no longer be relevant

– Studentradioen i Bergen har alltid vært opptatt av å fornye seg og hadde lenge hatt et ønske om å lage en egen app, forteller ansvarlig redaktør Marit Bjøntegård.

Med en slik app kan man nemlig høre på radio hele tiden via mobilen, enten man er på lesesalen eller på vei til forelesning. Men hvordan kommer man egentlig i gang med å lage en slik app?

Hjelp fra Høyskolegutter

Det hele startet høsten 2013. Studentradio-appen hadde lenge vært en drøm. Men det er ikke bare-bare å sette i gang med en slik prosess, det er både tidkrevende og dyrt. Studentradioen hadde ikke penger til noe slikt.

Heldigvis så daglig leder og prosjektleder Vegard Sørhus at en IT-linje på Høyskolen i Bergen søkte etter arbeidsgivere som hadde prosjekter på gang som studentene kunne gjøre en bacheloroppgave ut av. Søknader ble sendt og godkjent, to skarpe hjerner sa ja til å lage en app, og vips – der var prosessen i gang!

Alle podcastene er tilgjengelige (skjermdump)
Alle podcastene er tilgjengelige (skjermdump)

I mars 2014 var IT-studentene Sveinung Fossås og Richard Olsen i full gang. I utgangspunktet skulle den vært ferdig i midten av juni. Den grafiske utformingen sto designeren Johanne Karlsrud for.

Gutta jobbet iherdig med å få appen ferdig, og jobbet på spreng fram til fristen. Men litt perfeksjonering måtte likevel på plass i ettertid før appen kunne lanseres.

– Appen var ikke helt klar til å kunne bli lansert på dette tidspunktet, så jeg brukte også litt av sommarferien på å jobbe videre med appen, forteller Sveinung Fossås.

Etter mye jobb ble appen endelig lansert i begynnelsen av september i år, med en rekke funksjoner.

Med Studentradio-appen kan man nå enkelt og greit høre på Studentradioen i Bergen hvor og når man vil. Alle podcastene har blitt gjort tilgjengelig, og de ferskeste nettsakene kan leses samtidig som man hører på favorittprogrammet sitt.

– Studentene i Bergen fortjener å kunne høre på sin egen radiokanal på en lett måte for å få med seg studentrelatert innhold, sier daglig leder Vegard Sørhus, som er svært fornøyd med den nye appen.

Apple-app på vei

Foreløpig er appen bare tilgjengelig for Android-brukere. For deg som nå sukker og tenker “hvor i all verden blir det av en app til iPhone?” Frykt ikke. En Studentradio-app til Apple-elskere skal etter planen komme sent på våren 2015, og en gruppe IT-kyndige folk er allerede satt på saken.

– Vi håper å ha appen tilgjengelig neste vår, sier ansvarlig redaktør Marit Kristine Bjøntegård.


Har du lyst på Studentradio-appen? Last ned appen fra Google Play her: https://play.google.com/store/apps/details?id=no.srib.app.client

Anbefalte artikler