Spillelisten uke 39

This content has been archived. It may no longer be relevant

8. Blue Plutos – Shadow Chateau

Ukas første låt er en atmosfærisk perle fra Boston, som blander skranglende gitar med en shoegaze-aktig vokal à la Deerhunters Halcyon Digest. Den er akkurat passe sløv, og passer perfekt til en døsig mandag post-Phonofestivalen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/164791598″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

7. Tom Prior – The Altar

Britiske Tom Prior har i løpet av kort tid gått fra å være et uskrevet blad, til å spille sammen med Arctic Monkeys på årets Reading-festival. «The Altar» sender tankene til hans navnebror Tom Odell, dog i et noe mindre trist og mer rocka format. Prior, som har en bakgrunn i rapmusikk, hevder at han streber etter å være så ærlig som mulig.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/164791476″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

6. LANKS – Brave Man

Bak enmannsprosjektet LANKS star Melbourne-mannen Will Cumming, som egenhendig spiller inn sangene sine ved bruk av synth, gitar og fløyte. Cuming nevner Radiohead, James Blake og Bon Iver som inspirasjonskilder, og med LANKS har han produsert enkle, elektroniske sanger akkompagnert av LANKS’ deilige, melodiske stemme.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/165821371″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

5. Rotvelt! – 1000 mot 1

Oslobandet Rotvelt er en trio som spiller punk, rock og punkrock. De synger på norsk om døden og dyr. Deres debutalbum «En dårlig dag å dø» utkom i fjor på Silvertone Studio, plateselskapet bak bl.a. De Lillos og Jokke. 1000 mot 1 kan minne om sistnevnte, og står som en god kontrast til ukas øvrige låter, som er av det roligere slaget.

4. Kleiv – Brother

Det vites ikke mye om norske Kleiv, annet enn at hans egentlige navn er Kristoffer Leivestad Olsen. Det mystiske bakteppet har likevel ikke hindret Oslo-mannen i å oppnå betydelig suksess på iTunes med sin «Brother». Den er en herlig upretensiøs popsang om vennskap.

3. Silja Sol – Bærene

Bergenseren Silja Sol skriver sanger med “litt ensomme og noe melankolske tekster”, inspirerte av Grieg og pønk. «Bærene» er en hyllest til hennes morfar, en bær-elsker som visstnok lærte henne humor. Bærene heller mer mot pønk enn mot Grieg, og er en kort, energisk oppkvikker.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/165869691″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

2. Ukens album: Maylen Rusti – Heartmachine

Maylen Rusti er fra Bergen, og hun er etter mange kritikerroste singler, endelig klar med sitt debutalbum Heartmachine. I mandagens sending snakket vi med henne om plata, i tillegg til at hun spilte låta Up for the Game i studio. Maylen ønsker å formidle gode poplåter og hun sier hun har funnet sin sound.  Vi liker platen og har plukket ut en låt vi liker ekstra godt fordi den skiller seg litt ut fra resten av plata, låten Iceberg. Hele plata er verdt å sjekke ut, for gode poplåter formidler hun virkelig.

1. Ukas låt: Ludvig Moon – Uneasy

Ludvig Moon er et band som frontes av elverumsingen Anders Killerud, tidligere medlem av Team Me. De spiller etter sigende kaleidoskopisk indiepop-nostalgi med mørke tekster. Etter spillejobber på blant annet Slottsfjell og bransjefestivalen by:larm, slapp de 12. september sin debut-EP på plateselskapet Riot Factory (Dråpe, Einar Stray Orchestra). «Uneasy» er en søt indiepop-sang som varmer både hjerte og ører.

 

Deler av A-listen er også å finne på Spotify:

Anbefalte artikler