Oppspark: Uke 37 – Superlørdag

This content has been archived. It may no longer be relevant

 

Oppspark er en ukentlig spalte hvor en av Offsides medarbeidere promoterer de/den mest severdige kampen(e) i forkant av helgens runder i de ulike ligaene.

Endelig er landslagspausen over

Jada, så er det sikkert fantastisk å tre på seg drakten som sier at du er en av landets beste menn. Jada, så er det spennende å se om flagget på brystet gjør at ellers middelmådige spillere overpresterer. Jada, så er det morsomt å få Buffon på norsk jord. Jada, så er det artig at Rooney og Forren krangler om hvem som spiser mest til middag. Det er derimot ikke til å stikke under en stol at landslagspauser har en tendens til å være like kjedelig som en bilferie med familien. Man har det liksom koselig, og det er kjekt å se familie man ikke så ofte treffer på. Likevel sitter en for det meste og gleder seg til å komme hjem til de gode gamle vennene sine. De som har det lille ekstra.

I fotballen er dette Premier League, det er Serie A og Primera Division. Ikke minst er denne helgens dose av fotball ekstra spennende for oss som har fått inn en buffet av spennende spillere før overgangsvinduet stengte. Nettopp på grunn av de mange spennende overgangene i de siste dagene av vinduet er det en fryktelig vanskelig jobb å plukke ut de mest spennende kampene denne helgen. Det er likevel to på lørdag som virkelig gir så mye vann i munnen at landslag, og hvem som skal stå i mål for Norge, er glemt helt frem til 10. oktober.

 Arsenal – Manchester City

Klokken 13:45 norsk tid braker, det jeg personlig mener, er de to lagene som spiller best angrepsfotball i Premier League. Etter at Arsenè Wenger har gått helt bananas de siste to overgangsvinduene og kastet sjekkhefter rundt seg for å signere noen av de absolutt mest spennende spillerne i verden, er plutselig Arsenal, igjen, blitt nevnt som en reell tittelutfordrer. Da må Wenger utføre de samme miraklene som Roy Hodgson; nemlig å få Danny Welbeck til å sette ballen i mål. Med en angrepsrekke som består av; Cazorla, Özil, Alexis, Welbeck, og mannen som ikke klarer å slutte å score: Ramsey, så har Arsenal kanskje den mest kreative og spennende angrepsrekken i årets utgave av den engelske toppdivisjonen. Selv om det lukter svidd av Arsenal fremover på banen, stinker det litt mer brannfakkel bakover hos The Gunners.

Jeg er usikker på hvem som skal rydde opp på midtbanen for Arsenal i år. Wilshere har mildt sagt vært ustabil, Arteta anses som å være for treig i det moderne spillet og Flamini er som alltid en løs kanon. Den bakre fireren er også gjenstand for kritikk. Spesielt fordi den er av det tynne slaget. Uansett, det er ikke forsvarsfotball vi vil se på Emirates denne lørdagen. Laget fra den blå delen i Manchester har brukt femti-fire-millioner pund på Eliaquim Mangala. En dyr, men spennende signering som skal passe bra i tospann med Vincent Kompany. Fremover på banen har City en angrepsrekke som koster både skjorte, knappenål og slips. Aguero, Jovetic, Dzeko, Toure, Silva, Nasri og Jesus Navas. Gudbevaremegvel så mye talent det er i denne klubben.

Hvem som blir de elleve utvalgte denne lørdags formiddagen blir nesten umulig å spekulere i. At det derimot blir en av de beste kampene vi får se, kanskje noensinne, det kan jeg love deg. Her er det et hjemmelag som skal vise at de virkelig skal kjempe om tittelen i år mot et lag som igjen skal bekrefte sin status som det beste av det beste. To lag som hater å forsvare seg gir en kamp som kommer til å gi Hawaii-fotball en ny dimensjon. Spillere med et teknisk repertoar FIFA-Street verdig , krydret med taklinger i knehøyde og to av de mest karismatiske managerne i Premier Leagues historie. Dette er en kamp med stor K. Dette er dagen hvor du handler inn lørdagsbiffen på fredag og har seks kalde klare i kjøleskapet. Dette er fotball. Dette er den ordentlige starten på årets eventyr og godt mulig den gjevneste Premier League noensinne. Gled deg. Det gjør jeg.

Real Madrid – Atletico Madrid

Som om ikke det hadde vært nok fotballsnop (ref:Claus Lundekvam) på Lørdag så starter denne kampen klokken 20:00. Endelig har du et godt argument til konemor for å slippe å se Roar Strand gå ut på dansegulvet. Kan Atletico nok en gang hamle opp med storebror Real Madrid i deres egen lekegrind Santiago Bernabeu? Det skal du virkelig ikke se bortifra. Vi håper, og tror, at årets utgave av Atletico er like fryktløse som i fjor. Eller vil Ronaldo & co gå rett i strupen på Simeones menn og for en gangs skyld vise hvem som virkelig er sjefen i Spanias hovedstad?

Man kan skrive opp og ned i mente om denne matchen, men sannheten er at hva som skjer ute på den grønne matten mellom åtte og ti denne lørdagskvelden vil både begeistre og forbløffe oss. Verken Real eller Atletico har hatt en optimal seriestart med henholdsvis tre og fire poeng på to kamper. Selv om det enda er tidlig kan utfallet av Madrid-derbyet sette standarden for denne sesongen, spesielt med tanke på at Real allerede kan risikere å ligge seks poeng bak sultne Barcelona. Nei, folkens. Kjøp en ekstra seks kalde, lag en helaften ut av det. På lørdag skrives enda ett deilig kapittel i den fantastiske fotballhistorien!

Anbefalte artikler