Spillelisten uke 34

This content has been archived. It may no longer be relevant

08. Stars – From the Night

14 år og 7 album siden starten i Montreal bringer Stars discoen tilbake. Låten er stappfull av synth og 80-tallsbeat, så fyller man på med neonlys, pastellfarger og rulleskøyter har man en perfekt låt til starten av festen. Ifølge artistene selv er låten et brev til alle de som ble hjemme og ikke tok imot mulighetene du fikk servert. Basslinjen og rytmen kan redde livet ditt. Grip sjansen og få med deg den siste varmen som kommer inn over Bergen i disse dager.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/162325522″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

07. Marble Pools – Windowpanes

Marble Pools består av André Innselset, Nora Sæterbø, Håkon Vadet, Patrick Granstrøm og Petter Skog, og Windowpanes er bandets første offisielle singel (sluppet 6. juni på labelet Tender). Låten ble listet som Ukas Urørt av P3, noe som sendte dem til spillejobb på årets Slottsfjellfestival. Marble Pools lager elektronisk og harmonisk popmusikk, og Windowpanes er en låt som faller i smak umiddelbart. Bandet har det siste året produsert nytt materiale med blant annet Matias Tellez (Young Dreams), og vi gleder oss til å høre.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/152797203″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

06. Cloud Castle Lake – Sync

Ved første lytting kan introen i denne låten være litt misvisende, men hører du videre bygger låten seg opp til noe mer komplekst og herlig. Når den er ferdig sitter man og skulle ønske den aldri tok slutt. Trekløveren fra Dublin har, som de pleier, med seg flere artister på låten sin. Og med fem andre artister som hver og en er med på å fylle låten med sine instrumenter og egenskaper er dette et strålende resultat.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/161536267″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

05. Long Faces – Leave it There

Long Faces er et Amerikansk indie-rock band som ble etablert i nordlige New Jersey av Matthew Condon og Michael Neglia. Disse to har lang fartstid i musikkbransjen og har turnert både nasjonalt og internasjonalt, på blant annet SXSW, The Vans Warped Tour og Soundwave-festivalen i Australia. Gutter som vet hva de driver med, med andre ord. Vi anbefaler å sjekke ut mer fra disse to, og linker derfor til det du kan finne på Soundcloud.

 

04. SBTRKT – New Dorp, New York

Ny låt fra den relativt kjente produsent/DJ’en fra London. Han har dratt med seg Ezra Koenig, vokalisten i Vampire Weekend. Denne duoen skaper en sound som er litt annerledes enn de mørkere tonene som SBTRKT har servert tidligere. Med Koenigs lekne vokal oppå blir det rå blanding som gir et nytt driv i låten. Sjekk også ut den creepy albumteaseren til SBTRKT på vår facebook side.

 

03. House by the Lake – Out of the Woods

House by the Lake er fra Bergen, og består av Sondre Strandskog Arnesen, Jørgen Stangeland Bach, Mats Halvorsen og Jarle Håland. De vakre melodienelinjene med harmonier luller deg inn i et vakkert musikklandskap. Dette er ukens ultimate koselåt. Når du skal kose deg på sene, stormfulle høstkvelder kan skaffe deg debutalbumet som slippes den 10. oktober.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/159538547″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

02. Ukas album: Rubblebucket – Carousel Ride EP

Se for deg at du er på den villeste festen i Bergen by, men i midten av all galskapen, finner du et vakkert bilde som du prøver å skjønne noe av. Slik forklarer gitaristen i Rubblebucket musikken deres. Deres fanbase i USA og hovedsakelig i Brooklyn har fulgt dem siden deres start i 2008, og iløpet av sommeren fikk for første gang det europeiske folk for første gang en smakebit da de avsluttet deres Europa-turne på selveste Glastonbury.

 

01. Ukas låt: Krachmacher – Flamingo

Krachmacher er en verdensvant og velkjent kvartett med medlemmer fra blant annet By the Waterhole, The Megaphonic Thrift og The Sweetest Thrill, som startet som et improvisasjonsbasert, avantgardistisk rockeeksperiment. I løpet av en stund ble det lagt til en god dose popmelodier, og der har du Krachmacher slik vi hører det i dag. Krachmacher betyr “bråkmaker”, og det er kanskje også slik musikken oppfattes. Flamingo er en av to låter på bandets nylige 7″ gitt ut på Klangkollektivet.

 

Lytt til hele ukens spilleliste her:

Anbefalte artikler