This content has been archived. It may no longer be relevant
Siden høsten 2013 har Studentradioen i Bergen huset programmet Vinterhagen med Olav Haugland og Christian Fredrik Mikkelsens fjas og sprell. Selv beskriver studentkomikerne programmet som “fjasete refleksjoner i organiserte former”.
Etter kun et år i Studentradioen i Bergen beveger radiotalentene seg videre til NRK P3. Radioprogrammet som gutta lagde for morro skyld har plutselig blitt en jobb.
Hva gjorde at dere ble med i studentradioen?
– Det var vel egentlig at vi hadde lyst til å lage noe fjasete. Jeg kjente Pernille (red.anm. daværende humorredaktør) litt fra før, også lekte vi litt med tanken om et radioprogram, sier Christian. Han forteller at det var mest for morro skyld i begynnelsen, men at det etter hvert har blitt litt dypere.
– Personlig ville jeg gjerne få litt erfaring, legger Olav til. Etter et jobbintervju i P3 fikk han beskjed om at han trengte mer radioerfaring. Med radioerfaringen de to komikerne nå har, bærer det rett videre til storkanalen P3, med helt eget radioshow.
Tar over for Radioresepsjonen
Christian og Olav har P3-premiere lørdag 23. august, med sendinger både på lørdager og søndager.
– Vi skal ha samme sendetid som best-of-sendingen til Radioresepsjonen har hatt på lørdager, forteller Olav.
Er dere klare for å bli rikskjendiser?
– Nei, det er det som skremmer oss mest! kommer det raskt fra Olav.
– Men det tar jo litt tid før noen kjenner igjen folk fra radioen, påpeker Christian.
Etter litt frem og tilbake blir gutta enige om at de mest sannsynlig blir “jeg-har-han-der-fra-ett-eller-annet-sted-kjendiser”.
Hvordan blir programmet på P3, sammenlignet med Vinterhagen på Studentradioen?
– Det blir ikke så fryktelig forskjellig, men vi får med en som har jobbet i P3 før som heter Line Elvsåshagen. Det blir på en måte et arrangert søskenskap, sier komikergutta.
De gleder seg til å få med en kvinne på laget. I tillegg synes de det er bra å være flere enn to, for da får man mer tid til å tenke på den neste formuleringen slik at man kan trikse videre på ballen.
– Programmet blir veldig likt pluss noen nye spalter, Line tar jo med seg noe, forteller de.
– Det kan godt hende vi bruker noen av de gamle karakterene som vi har vært veldig fornøyd med i Vinterhagen.
Sikkert 40 karakterer
Og det mangler ikke på karakterer i Vinterhagens reportoar.
– Vi hadde en ny karakter hver sending, og etter hvert har det sikkert blitt rundt 40 karakterer. Det er veldig fint å kunne pushe seg sånn, sier Christian.
Studentkomikerne har flere karakterer de har blitt veldig glade i. Erotisk forfatter er en av dem.
Hør Vinterhagens erotiske forfatter her:
[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/08/Vinterhagen-Erotikk.mp3]Hva har dere tatt med dere videre fra Studentradioen?
– Radioerfaring og god opplæring i det tekniske, og hva vi skal si og ikke si, sier Olav.
Christian og Olav er veldig fornøyde med tilbakemeldingene de fikk fra sin produsent, og at de har fått føle på hvordan det er å ha et radioprogram.
Gode minner og mye fjas
Guttene har mange gode minner og morsomme historier fra tiden i Studentradioen. Et av disse er fra studentmedienes egen prisutdeling, Tirilprisen.
– Vi vant jo! Også hadde vi vors oppe i leiligheten vår, og det var den første festen vi hadde. Vi hadde kjøpt inn masse drikke som vi drakk for det meste selv, siden det ikke var så mange på vorset. Men alle ble i godt humør!
Gutta trekker også frem det faste radioinnslaget “Historiespalten” som et godt minne. Dette går ut på at en av gutta får oppgitt en historisk hendelse, som så må fortelles på sparket uten forberedelse.
Hør en episode av Historiespalten her:
[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/08/Historiespalten-Vinterhagen-Den-amerikanske-revolusjon.mp3]Hva er det beste med å være med i Studentradioen?
– Fellesskapet er veldig bra, det er et utrolig koselig sted å være, sier Olav. Men mest av alt var det erfaringen vi fikk og spillerommet til å leke seg som var bra.
– Vi fikk kjempefin oppfølging, og det er alltid mange flinke folk som synes det hyggelig å hjelpe til.
Hva vil dere si til andre som lurer på om de skal bli et radiotryne?
– Hvis man har ambisjoner om å jobbe innenfor radio bør man bli med i Studentradioen med en gang, sier Christian, og legger til at Olav ikke fikk jobb før han hadde den erfaringen. Det er bare å hoppe på!
Og til slutt et tips til nye radiotryner:
– Ikke vær redd for å hilse på alle!
Ønsker du å bli med i Norges største studentradio og bli et radiotryne du også, kan du lese mer og sende inn søknad her.
LES OGSÅ: Radiotryne: Desta Marie Beeder