Studentvalget 2014: Grønn liste

This content has been archived. It may no longer be relevant

Fra 29.april kan du som student stemme ved Studentvalget 2014. Frem mot fristen for å stemme 7. mai vil Studentmorgen presentere de ulike listene som stiller til valg ved Studentparlamentet og Velferdstinget. Her kan du stemme og lese mer om listene og kandidatene.

Vi møtte Ingrid Fjellberg og Fredrik Vikse fra Grønn Liste.

Hva kjemper Grønn Liste for?

Grønn Liste stiller til valg for første gang i Studentparlamentet. De har tilknytning til Grønne Studenter.

Som hovedsak for perioden 2014-2015 har Grønn Liste som mål å endre profilen til Universitetet i Bergen gjennom et økt fokus på forskning innen fornybar energi. De vil ta avstand fra Statoil, som årlig støtter UiB med 11 millioner kroner, for å vise fram UiB som et mer moderne og miljøbevisst universitet.

I tillegg er de også engasjerte i mer konkrete saker som flere studenboliger og vegetarkafeer.

Hvorfor De Grønne?

For å vite litt mer om Grønn Liste fikk Ingrid og Fredrik spørsmål om hvordan de “ble grønne”. Ingrid fortalte at engasjementet kom etter åtte år i utlandet, da hun oppdaget hvor langt bak Norge lå på miljøfronten. Fredrik fortalte at han vokste opp i telt med stefaren sin som drev med naturfilming, og at grønn politikk dermed ble naturlig å engasjere seg i.

Kåte kuer og Australsk ektemann

Grønn Liste fikk også i oppgave om å finne en funfact om seg selv. Fredrik fortalte om en kåt ku han hadde som liten som var oppkalt etter moren hans. Ingrid toppet det hele med at hun giftet seg med en australsk bartender da hun var 21 år.

Her kan du høre del 1 av intervjuet med Grønn Liste:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/05/Gronn-liste-del-1.mp3]

Grønt lydspor

Som en siste oppgave utfordret vi Ingrid og Fredrik til å delta i spalten “Lydsporet”. Programleder Anine hadde gått rundt i Bergen og spilt inn en rekke lyder som deltakerne i Team Grønn Liste og Team Studentmorgen skulle gjette på.

Her kan du høre “Lydsporet” duellen mellom Team Grønn Liste og Team Studentmorgen:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/05/Gronn-liste-del-2.mp3]

Anbefalte artikler