Hva med de unge?

This content has been archived. It may no longer be relevant

150 millioner av de stemmeberettigede i India er ungdom mellom 18 og 23 år, som skal stemme for aller første gang.  Siden gjennomsnittsalderen til den indiske befolkningen er litt under 27 år kan de unge vise seg å bli en ”game-changer” i dette valget. MEN, hva vil de unge i India? Vil de ha forandring?

De unges kampsaker

De siste årene har man sett at veldig mange indiske ungdommer flytter fra bygdene og landet – og strømmer til de store byene. Her er det de unge som har tatt initiativet til forandring. Etter de brutale, og mye omtalte gruppevoldtektene i Delhi i 2012, var det de unge som tok til gatene og demonstrerte.

De største og viktigste sakene for unge i India er bedre jobbmuligheter,  stanse de drastiske prisøkningene og korrupsjon. Man har sett at unge på mange måter har mistet mye tillit til den nasjonale kongressen, etter en rekke korrupsjonsskandaler og annen kriminalitet.

[audio:https://srib.no/?attachment_id=38905]

Den nye generasjonen

Den nye generasjonen av stemmeberettigede indere vokste opp under liberaliseringen av indisk økonomi, og i en tid hvor økonomien kun gikk en vei – oppover. I 2011 stagnerte denne utviklingen og India havnet på mange måter i en økonomisk nedgangstid.  Drømmene for denne generasjonen ble på mange måter knust, etter 20 år med økonomisk positivisme.

I tillegg vil mange unge indere ha seksuell frigjøring. Det finnes enda mange unge indere som må skjule sine forhold, fordi de ikke får lov av familien og sterke tradisjoner å gifte seg. I tillegg ble homofili gjeninnført som en kriminell handling av indiske myndigheter i 2012, noe som fikk mange unge indere til å reagere.

Å være sammen med en kjæreste før man er gift blir sett på som umoralsk for mange indere, og såkalte moralpoliti er svært utbredt. En politisjef i Mumbai uttalte at hvis du har kysset din kjæreste eller kone utenfor husets fire vegger, tar du del i å gjøre byen utrygg. I februar ble en mann bøtelagt for å ha kysset sin kjære farvel på kinnet.

Det har kommet en ny indisk generasjon. En generasjon hvor mange bor i byene og flere utdanner seg. Unge vil ha seksuell frigjøring og trygghet, jobbmuligheter og bli kvitt korrupsjon i maktsystemet. Dette er Indias fremtid og håp. Og fram til de selv har makten i landet, får vi håpe de kjemper for å ivareta de unges interesser i India i dag.

Vil du høre mer fra Utenriksmagasinet Mir, og laste ned vår podcast kan du gjøre det her

Anbefalte artikler